Trečiadienį Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Kauno miesto pakraštyje patikrino šalia vieno namo stovėjusį automobilį „Volkswagen Passat“. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad čia gali būti sandėliuojamas nelegalus krovinys, praneša VSAT.

Transporto priemonėje rasti 400 pakelių cigarečių „Karelia Blue“, „NL American Blue“, „LM Blue Label“ ir „NZ Gold“. Dalis rūkalų paženklinti baltarusiškomis banderolėmis, kitos pakuotės – be akcizo mokesčio ženklų.

Tą pačią dieną VSAT pareigūnai atliko kratą ir gyvenamajame name. Čia rasti dar 4808 pakeliai įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis ir be jų.

Iš viso į pasieniečių rankas pateko 5208 pakeliai rūkalų.

Tyrimą tęsę VSAT pareigūnai sulaikė 59 metų kaunietį. Pirminiais duomenimis, būtent šis vyras neteisėtai laikė kontrabandines cigaretes automobilyje ir gyvenamajame name.

Po apklausos kaunietis paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis uostamiesčio pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Automobilis ir rūkalai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.