Tą dieną 49 metų Šiaulių gyventojas paskambino picerijos administratorei ir išreiškė norą užsisakyti picą į namus. Moteris paprašė jo užsakymą registruoti bendruoju užsakymų priėmimo telefonu. Tačiau po kelių minučių vyras vėl paskambino administratorei su pretenzijomis, kad jis negali užsisakyti picos, ir pradėjo grasinti sumušiąs picerijos darbuotojus.

Po dešimties minučių jis, garsiai keikdamasis, jau stovėjo prie baro. Grasindamas visus iššaudyti, vyras reikalavo nekviesti policijos. Tomas, priėjęs prie jo, bandė situaciją išspręsti taikiai, tačiau atėjusysis nenusiramino ir, iš vidinės striukės kišenės išsitraukęs ginklą, jį nukreipė Tomui į galvą. Šis nepasimetė – stvėrė už vyro rankos ir ginklą nukreipė į lubas, po to - į picerijos laukujes duris, kad nebūtų kliudyti aplink sėdintys žmonės. Išsigandę lankytojai slėpėsi už kėdžių, barmenės išslinko į virtuvę ir paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, praneša Šiaulių apskrities policija.

Operatyviai į įvykio vietą atskubėjus policininkams, Tomas siautėjusį vyrą jau buvo privertęs ginklą įsidėti į striukės kišenę. Policininkams liko chuliganui uždėti antrankius. Sulaikytasis atsidūrė areštinėje. Jam nustatytas sunkus (2,53 prom.) girtumas, dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Iš sulaikytojo paimtas pneumatinis pistoletas „Borner W3000M“ bus konfiskuotas.

Balandžio 2 d. Šiaulių apskrities policijos viršininkas Ramūnas Sarapas už tokį drąsų bei pilietišką poelgį padėkojo Tomui Bagdonavičiui ir įteikė jam Angelo sargo statulėlę, kuria pagerbiami gyventojai už narsą, apsaugant žmones nuo smurto ir nelaimių. Kuo daugiau tokių žmonių, tuo visuomenė bus saugesnė. Viršininkas padrąsino ne vienerius metus policijos rėmėju buvusį Tomą savo svajonės neatsisakyti ir pamėginti įgyvendinti ją dar kartą, nes policijai tokie žmonės, kurie turi drąsos ir realiais darbais rodo savo pilietiškumą, policijai labai reikalingi.