Patikrinus pasienio kelių vaizdo įrašus buvo nustatyta, kad nurodyto įtariamojo vairuojamas „VW Passat“ šeštadienio rytą tikrai įvažiavo į Lietuvą. Policija puolė jo ieškoti.

Pasak Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, netrukus buvo nustatyta, kad minėtasis „VW Passat“ važiuoja nuo Vilniaus į Trakų pusę. Jo ieškoti ėmė tose apylinkėse buvęs Vilniaus apskrities kelių policijos patrulių ekipažas.

Patruliai ieškomo užsieniečio automobilį pamatė važiuojantį keliu Trakai-Aukštadvaris. Netrukus į pagalbą kelių policininkams atskubėjo Vilniaus policijos Mobiliosios kuopos ekipažas.

Įtariamasis reikalavimui sustoti nepakluso ir spruko didžiuliu greičiu (kartais greitis viršydavo 200 km/val.). Prie persekiotojų prisidėjo ir Alytaus apskrities policijos patrulių ekipažas.

Alytiškiai Aukštadvaryje bėglio laukė ištiesę priverstinio stabdymo įtaisą, vadinamąjį ežį. Bet tai pamatęs bėglys staiga nusuko į akligatvį. Kai kelias baigėsi, jis metė vogtą automobilį (palikęs jame kovinį ginklą) ir spruko pėsčiomis į mišką. O „VW Passat“ nuriedėjo nuo kalniuko ir atidarytomis durelėmis trenkėsi į Kelių policijos automobilį „Škoda Octavia“ (tarnybinė mašina apgadinta nesmarkiai).

Įtariamajam pabėgti nepavyko - miške jį surado alytiškių ekipažas. Sulaikomas nesipriešino. Paaiškėjo, kad jis dar ir neblaivus - 0,45 prom.

Gaudynės baigėsi kiek po 12 val., t.y. įtariamasis žudikas surastas ir sučiuptas praėjus vos porai valandų po to, kai buvo gautas Interpolo pranešimas.

Įtariamasis uždarytas į Vilniaus areštinę.

Latvijoje šis įtariamasis Maris Zvirgzdinšas buvo ieškomas jau kelias dienas. Latvijos policija dėl jo kelis kartus kreipėsi į šalies visuomenę. Buvo pranešama, kad jo gimtoji kalba - lietuvių, be to, jis kalba rusiškai, latviškai ir čigoniškai. Policija gyventojus įspėjo, kad nusikaltėlis gali būti agresyvus, pavojingas ir ginkluotas. Latviai buvo įspėti jokiu būdu nebandyti jį sulaikyti patiems, nevežti nepažįstamų pakeleivių.

Maris Zvirgzdinšas