Ketvirtadienio, kovo 14 d. rytą, ties buvusiu Lazdijų pasienio kontrolės punktu muitininkai sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją važiavusį krovininį vilkiką MAN. Mašinos vairuotojas deklaravo į Lenkiją vežantis akustinių plokščių krovinį, bet patikrinę dėžes, jose muitinės pareigūnai aptiko baltarusiškų cigarečių kontrabandą – iš viso net 475 tūkst. pakelių.

Muitinės departamentas praneša, kad Iki Lenkijos sienos tebuvo likę vos apie 100 metrų, kai klaipėdiečio G. B. vairuojamą vilkiką MAN sustabdė Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai.

Pastarieji jau turėjo muitinės kriminalistų perduotą informaciją patikrinti šį vilkiką, kurio vairuotojas jį sustabdžiusiems pareigūnams užtikrintai deklaravo į Lenkiją iš Lietuvos vežantis akustinių plokščių krovinį.

Tačiau kruopščios patikros neprireikė – vos apžiūrėję vilkiko puspriekabėje sukrautas dėžes, muitininkai jose aptiko ne plokštes, o baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabandą.

Iš viso buvo rasta 1056 dėžių su 475 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1 mln. 544 tūkst. eurų.

MAN vairuotojas buvo sulaikytas, o MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos
prokuratūra. Vairuotojui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Beje, vienoje Klaipėdos vežėjų įmonėje dirbančiam G. B. tai buvo pirmoji darbo diena (tad klausiamas pareigūnų jis iš pradžių net negalėjo tiksliai prisiminti savo darbovietės pavadinimo).

Pareigūnams teko paplušėti, narpliojant sudėtingą nelegalaus krovinio gabenimo maršrutą (vilkikas buvo iš Klaipėdos, puspriekabė išnuomota Vilniuje, o pačios „plokštės“ paimtos iš Druskininkų).