Ketvirtadienį, apie 18.10 val. vietos laiku, Slovakijos kalnuose, į namo vykstančių Lietuvos policijos pareigūnų tarnybinį mikroautobusą atsitrenkė lenkimo metu į priešpriešinę eismo juostą išvažiavęs Slovakijos piliečio vairuojamas automobilis „Kia Ceed“, kuris dar susidūrė ir su priešprieša važiavusiu „Skoda Superb“.

Susidūrimo būta tikrai stipraus, tačiau Lietuvos policijos tarnybinius automobilius vairavę Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai Mindaugas Džermeika, Fajeta Rušinskytė, Dovydas Kairys ir Modestas Kuisys nepasimetė – čiupo automobiliuose buvusius gelbėjimo operacijoms pritaikytus įrankius ir laužtuvu atplėšę slovako automobilio dureles, ištraukė stipriai nukentėjusį vyrą, mat baimintasi, jog automobilis neužsidegtų.

Pareigūnai ne tik išlaisvino sužalotą pilietį, bet suteikė jam pirmąją pagalbą ir iškvietė medikus bei vietos pareigūnus.

Pasak gelbėjimo operacijoje dalyvavusio Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos - „Labai gerai, kad naujuose tarnybiniuose automobiliuose esama visos reikalingos gelbėjimo operacijoms pritaikytos įrangos – neturint tokios įrangos ištraukti asmenį ir suteikti nukentėjusiajam pagalbą būtų buvę daug sudėtingiau.

Likimo ironija – tik prieš dvi dienas kolegoms serbams pristatėme naujus Lietuvos policijos automobilius, pademonstravome visą spec. įrangą, ir štai prašom – vakar teko ją panaudoti praktiškai.

Džiugu, kad dabartinis aprūpinimas nei iš tolo neprimena to, ką turėjome prieš keletą metų, o svarbiausia - tai gali padėti išgelbėti gyvybę.“