Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus Kelių policijos pareigūnai surengė įprastinį reidą, pasirodo, kad vairuotojai vis dar nepasimoko.

Pareigūnai savo darbą pradėjo Kalvarijų gatvėje, čia buvo sustabdytas BMW vairuotojas, kuris, pasirodo, neturi vairuotojo pažymėjimo.

Policijos duomenimis, vaikinas jau yra tris kartus baustas, o teisės vairuoti niekada nebuvo įgijęs, tačiau tai jam netrukdo sėsti prie automobilio vairo.

Kalvarijų gatvėje pareigūnai nubaudė ir dar vieną BMW vairuotoją, jis taip pat neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Kiek po vidurnakčio Kelių policijos pareigūnai persikėlė į Jokūbo Jasinskio gatvę, čia irgi nemalonumų sulaukė BMW automobilio vairuotojas. Jis, kaip ir pirmieji pažeidėjai, vairavo transporto priemonę neturėdamas tam teisės.

Minėtoje gatvėje į kuriozinę situaciją papuolė „City bee“ įmonės automobilį vairavusi mergina.

Pasirodo, kad pilietiškas žmogus pastebėjo, jog automobilio vairuotoja keistai sureagavo pamačiusi policijos pareigūnus, jis priėjęs pasiūlė merginai papūsti į jo asmeninį alkoholio detektorių, o vairuotoja tai ir padarė.

Alkoholio detektorius nurodė, kad mergina yra išgėrus, dėl to pilietiškas vyras pranešė šalia dirbusiems pareigūnams apie rodmenis.

Į policijos pareigūnų alkoholio matuoklį merginą įpūtė vos 0,11 prom., bet paaiškėjo, kad vairuotoja neturi dviejų metų vairavimo stažo ir ji privalo būti blaivi prie automobilio vairo.

Naivi mergina manė, kad už pažeidimą turės susimokėti vos 17 eurų. Vairuotoja pareigūnus įtikinėjo, jog minima suma bus dar mažesnė, juk ji nėra bausta už KET pažeidimus. Visgi, pažeidėja buvo stipriai nustebinta, kai sužinojo, kad reikės susimokėti ne tik baudą, kuri pagal Administracinių nusižengimų kodeksą yra nuo 230 iki 300 eurų, bet privalės atsiskaityti ir su „City bee“ įmone.

Ji nustebo sužinojusi, kad minima įmonė yra įvedusi nulinę toleranciją visiems automobilių nuomininkams, pažeidus šį reikalavimą yra skiriama 2 tūkstančių eurų bauda.

Reidui persikėlus į Pylimo gatve pareigūnai nubaudė dar kelis BMW automobilių vairuotojus. Vienas jų vairavo automobilį būdamas neblaivus, į alkoholio matuoklį įpūtė 0,90 promilės.

Kitas BMW vairuotojas pasižymėjo labiau. Pasirodo, kad vairuotojo pažymėjimą praradęs vairuotojas, ne tik buvo šiek tiek išgėręs (įpūtė 0,15 prom.), bet ir yra paieškomas. Policijos duomenimis, jis vengia atlikti karinę tarnybą.

Jaunuolis reido metu išlindęs pro automobilio šoninį langą šaukė bei klausinėjo, kodėl jis yra fotografuojamas, galiausiai nusiraminęs pasakojo, jog kitaip elgtis negali, jis dėl susiklosčiusių aplinkybių pažeidinėja KET.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)