Antradienį kario toliau ieškoma. Pareigūnai D. Petkaus ieško sausumoje, toliau šukuojamos apylinkės aplink Nemuną. Policija tikrina visas galimas vyro dingimo versijas.

„Sunku, žinoma, stengiamės neprarasti vilties, kad Deividas gali būti gyvas“, - sakė vyro sutuoktinė Aida Petkienė.

Moteris dar kartą prašė atsiliepti vairuotojus, kurie naktį iš penktadienio į šeštadienį tarp 00.00 val. ir 3 val. važiavo senamiesčio ir Vilijampolės gatvėmis - galbūt automobilių vaizdo registratoriai užfiksavo naudingos informacijos.

A. Petkienė atmetė versijas, kad jos vyras turėjo priešų ar kad sutuoktinis gali būti pagrobtas.

„Ne, tikrai ne. Jis neturėjo jokių konfliktų ar priešų. Netikiu, kad kažkas norėtų su juo susidoroti“, - sakė A. Petkienė.

Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono vadas plk. ltn. Ramūnas Jurskis DELFI patvirtino, jog ženklų, kad Deividas galėjo turėti priešų ar pats elgėsi konfliktiškai, nebuvo.

„Tokios informacijos neturiu, gal reiktų artimųjų, draugų klausti. Kalbėjausi su jo tiesioginiais vadais, niekas nesakė, kad būtų kokie konfliktai ar nerimą keliantys veiksniai. Nepastebėta, kad jis elgtųsi neadekvačiai ar šeimoje kokios problemos būtų. Realiausia versija, kad tai tiesiog nelaimingas atsitikimas“, - DELFI sakė R. Jurskis.

Apie dingusį 25-erių D. Petkų penktadienį socialiniame tinkle pranešė jo artimieji. Tą pačią dieną jauno vyro paiešką pradėjo ir policija. Pareigūnų duomenimis, nustatyta, kad vaikinas paskutinį kartą pastebėtas Kauno senamiestyje. Vėliau užfiksuota, kad jo telefonas paskutinį kartą buvo aktyvus netoli Nemuno ir Neries santakos.

Dingusio D. Petkaus artimieji socialiniame tinkle skelbė, kad vaikinas važiavo pavėžėjimo paslaugas teikiančios įmonės „Taxify“ automobiliu, tačiau Rotušės aikštėje iš jo išlipo ir nuėjo nežinoma kryptimi. Vėliau jo telefonas užfiksuotas netoli Raudondvario plento.

Visą savaitgalį Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono profesinės karo tarnybos kariai ne tarnybos metu, kartu su dingusiojo vyresniojo eilinio D. Petkaus artimaisiais, policija ir kinologais, ieškojo tarnybos draugo.

Apeitos Nemuno pakrantės, visos tose apylinkėse dirbančios viešojo maitinimo įstaigos, įmonės, klausinėta aplinkinių. Artimųjų prašymų buvo pakeltas sraigtasparnis.

Pirmadienį dingusiojo toliau buvo ieškoma Nemune, narai gelbėtojai patikrino apie 30 kilometrų upės ruožą.

Deividas Petkus