Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos m. priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai).

Dėl gaisro pietinė Klaipėdos dalis paskendo dūmais.

Kaip DELFI sakė AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ atstovė Vida Bortelienė, apie nukentėjusius žmones nepranešta. Gaisras buvo greit lokalizuotas, įvykio vietoje dirba trys autocisternos.

Papildyta 18.50 val.: Bendrovės Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO atstovai praneša, kad gaisras nedelsiant buvo suvaldytas ir po 2,5 val. galutinai baigtas gesinti. Įvykio metu žmonės nenukentėjo.
Gesinti gaisro atvyko 6 ugniagesių mašinos, 2 keltuvai užkėlė gelbėtojus ir techniką į reikiamą aukštį, operaciją koordinavo patyrę specialistai.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Vytauto Kauno, materialiniai nuostoliai bus suskaičiuoti atlikus tyrimą artimiausiu metu. „Gaisras kilo vykdant grūdų krovą, išdegė dalis transportavimo galerijos. Šis atvejis uosto veikloje bus traktuojamas kaip „force majore“. Apie tyrimo išvadas dar anksti kalbėti. Apgailestaujame, kad dūmai sukėlė nerimo gyventojams. Šiuo metu darbą pradeda bendrovės ekstremalių situacijų komisija“, - sakė V. Kaunas.

Kituose bendrovės terminaluose darbas vyksta įprastu ritmu.

DELFI dėkoja skaitytojams Šarūnui ir Virginijui už nuotraukas ir vaizdo įrašus !