Specialiųjų tyrimų tarnyba vasario 20-ąją sulaikė 26 įtariamuosius, tarp jų – aštuoni teisėjai ir penki advokatai. Trečiadienį ir ketvirtadienį prokuratūra į teismą kreipėsi dėl 18 įtariamųjų suėmimo (kitiems skirtos kitokios kardomosios priemonės). Visi prašymai patenkinti. Tarp suimtųjų – teisėjai Egidijus Laužikas, Viktoras Kažys, Valdimaras Bavėjanas, Henrichas Jaglinskis, Konstantinas Gurinas, advokatai G. Cimbolienė, M. Navickas, A. Surblys ir D. Zagreckas.

Dėl dar dviejų asmenų – Druskininkų mero R. Malinausko ir jo patarėjo A. Kadziausko – teko kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad butų panaikinta jų teisinė neliečiamybė, kurią jie turėjo kaip kandidatai savivaldybių rinkimuose. Komisija neliečiamybę panaikino.

Abiems ketvirtadienį pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir papirkimu veikiat organizuotoje grupėje. A. Kadziauskas tą pačią dieną sulaikytas ir uždarytas į areštinę. ​Druskininkų merui skirtos kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir draudimas bendrauti su tam tikrais asmenimis. Įtariamųjų namuose atliktos kratos.

Įtariama, kad kyšiais buvo bandoma išvengti Vijunėlės dvaro Druskininkuose nugriovimo.

A. Kadziausko advokatas Martynas Žilinskas sako, jog yra nepatenkintas teismo sprendimu dėl jo kliento suėmimo ir nutartį būtinai skųs.