Teismas paskelbė, kad R. Bauža į pataisos namus siunčiamas penkeriems metams. Be to, jis turi atlyginti neturtinę žalą ir solidariai su „Agrolira“ sumokėti po 5 tūkst. eurų žuvusio motociklininko tėvams, gyvenimo draugei. Teismas paskelbė, kad palieka pirmos instancijos paskelbtą sprendimą, kad tiek R. Bauža, tiek įmonė turi sumokėti po 40 tūkst. eurų abiem žuvusiojo vaikams.

Teismas įmonei ir R. Baužai paskyrė neturtinės žalos atlyginimą mokėti dalimis iki berniukai sulauks pilnametystės. Tiesa, Klaipėdos teismas argumentavo, kad Tauragės apylinkės teismas suklydo skaičiuodamas ir nurodė, kad dabar vaikai kas mėnesį turi gauti kiek per 227 eurų.

Tragiška avarija įvyko 2017 metų liepos 17 d. Pagėgių savivaldybėje, Lumpėnų kaime. Motociklu „KTM 690 Enduro“ iš Vilniaus pas šeimą į Palangą važiavęs Vytis apie 18 valandą susidūrė su į priešpriešinę eismo juostą išvažiavusiu „VW Passat“ automobiliu, kurį vairavo R. Bauža.

Po avarijos vairuotojas spruko. Pabėgusio vairuotojo policininkai ieškojo pasitelkę kinologą su tarnybiniu šunimi. Liudininkų teigimu, vyras pabėgo per javų lauką. R. Bauža kitą dieną buvo surastas namuose. Tuomet jam nustatytas 1,26 prom. girtumas. Kompanijos, kurioje dirbo R. Bauža, direktorius yra Algirdas Komskis.

R. Baužą pirmos instancijos teismas nuteisė penkeriems metams nelaisvės. Vyras Klaipėdos apygardos teismo prašė švelnesnės bausmės.

„Kaip atlyginsiu žalą, jei sėdėsiu“,– argumentavo teisiamas vyras.

DELFI primena, kad kaltinamasis su alkoholiu bėdų turėjo ne vieną kartą. Žuvusio vyro artimieji pasakoja, kad R. Bauža niekuomet neneigė kaltės, neneigė ir vairavęs girtas, tačiau kartą teko nutraukti teismo posėdį, kuris vyko Tauragėje. Tuomet, anot Vyčio tėvo, R. Baužai buvo nustatytas 1,78 girtumas.

Bylos duomenimis, Komskiams priklausančioje įmonėje „Agrolira“ vairuotoju dirbęs R. Bauža, žinant vadovybei, prie bendrovės automobilio vairo sėdo girtas. Tokia žinia pasiekė žuvusio motociklininko artimuosius.

„Agroliros“ direktorius ir akcininkas Algirdas Komskis, buvusio seimo nario Kęsto Komskio sūnus ir dabartinio Pagėgių mero Virginijaus Komskio sūnėnas.

Po įvykio įmonės advokatas siekė juridinį asmenį – įmonę, palikti nuošalyje šio įvykio ir prašė teismo išteisinti dėl atsakomybės.

Žuvusio vyro artimieji teisme prašė po 100 tūkstančių eurų žalos atlyginimo kiekvienam artimųjų - dviem vaikams, kurių vieno vyras nė nespėjo pamatyti (sūnelis gimė praėjus kelioms savaitėms po tėčio žūties), žuvusiojo mylimajai ir tėvams.

Pirmos instancijos teismas Vyčio artimųjų netektį įvertino mažesne suma. R. Bauža ir „Agrolira“ solidariai turi sumokėti po 5 tūkst. eurų žuvusiojo tėvams ir gyvenimo draugei. Dar po 40 tūkst. eurų skyrė vaikams. Be to, R. Baužai teismas nurodė apmokėti žuvusio vyro artimųjų patirtas 3,8 tūkst. eurų išlaidas advokatams.