Muitininkai praneša, kad trečiadienį, vasario 13-ą, apie 7 val. ryto į Kybartų kelio postą automobiliu „Peugeot“ atvažiavęs 40-metis vyriškis, bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio kuro bake, 1 l alkoholio ir 2 pakelius cigarečių.

Tačiau muitininkams kilo įtarimų, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau, todėl jie nutarė transporto priemonę patikrinti detaliau.

Patikrinus automobilį mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnų įtarimai pasitvirtino: paaiškėjo, kad įvairiose automobilio vietose vyriškis buvo itin kruopščiai įrengęs slėptuves, kuriose, siekdamas išvengti muitinės kontrolės, gabeno kontrabandinius rūkalus.

Automobilio slėptuvėse muitininkai rado išslapstytus 1312 pakelių įvairių rūšių – „Allure“, „Minsk“ ir „NZ“ – cigarečių be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jam gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.