Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, ankstesnis narkotinių medžiagų kontrabandos rekordas siekė 800 kilogramų.

Generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, kad sulaikyta apie pusantros tonos hašišo. Jis buvo vežamas iš Maroko į Rusiją per Lietuvą. Policijos duomenimis, prekeiviai už šį krovinį sumokėjo 1,5 mln. eurų. Mažmeninė šio krovinio kaina Lietuvoje būtų apie 20 mln. eurų. Rusijoje kaina būtų gerokai didesnė.

Šis rezultatas – tai ilgalaikio ir kruopščiai atlikto tyrimo bei surengtos ypatingo slaptumo policijos operacijos atomazga. Pranešama, kad tyrimas vyko apie pusę metų. Sulaikius narkotikus (jie buvo paslėpti vilkiko „Iveco“ puspriekabės, kurioje buvo mineralinio vandens krovinys, grindyse), prasidėjo įtariamųjų sulaikymai.

Jau sulaikyti du Lietuvos piliečiai (gerai policijai žinomi) ir vienas Baltarusijos pilietis, jų amžius 40-50 metų. Visiems trims skirtas suėmimas, pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, dėl šių medžiagų kontrabandos organizavimo ir vykdymo organizuotoje grupėje. Įtariamųjų ratas gali plėstis.

Suardytas tarptautinis narkotikų prekeivių tinklas. Vienas iš sulaikytųjų - vienos didesnių Lietuvoje logistikos įmonių vadovas. Šios įmonės vilkikais per Europą ir būdavo gabenami narkotikai.

Puspriekabės kratos metu iš neteisėtos apyvartos išimti 335 briketai (1500 kg) narkotinių medžiagų – hašišo.

Kratų metu aptiktos dar kelios puspriekabės su įrengtomis slėptuvėmis. Taip pat rasta mobiliojo ryšio slopinimo įrenginių ir kt.

Generalinio komisaro teigimu, šią sulaikymo operaciją atliko Kriminalinės policijos biuro pareigūnai dirbdami kartu su prokurorais.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų (LR BK 260 str. 3 d.), už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatoma nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė (LR BK 199 str. 4 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (516)