Šeštadienį, 7 val., prasidėjusio reido Kėdainiuose metu per 5 valandas buvo užfiksuoti du pažeidimai: neblaivus dviratininkas į alkotesterį pripūtė 2,45 promilės, kitas protokolas surašytas už chuliganišką vairavimą – Audi" vairuotojas pareigūnų akivaizdoje posūkyje panaudojęs rankinį stabdį apsuko automobilį 180 laipsnių.

Pasak pareigūnų, dar prieš šį manevrą Audi prasilenkė su nežymėtą policijos mašiną. Policininkams užkliuvo per daug savimi pasitikinčio vairuotojo žvilgsnis į pareigūnus bei neprisegti diržai. Pareigūnai nusprendė šį automobiliį sustabdyti. Apsisukę ir važiuodami iš paskos pareigūnai pamatė įžūlų ir chuliganišką vairuotojo elgesį kelyje. Pavojingo manevro rezultatas - vairuotojo pažymėjimo netektis metams ir 225 eurų bauda.

Nusižengęs vairuotojas teisinoso, kad tokiu būdu norėjo apsukti mašiną ir galu privažiuoti prie sugedusio draugo.

Dieną reidas persikėlė į Kauną. H. ir O. Minkovskių gatvėje neblaivių vairuotojų neužfiksuota. Du vairuotojai neturėjo teisės vairuoti, vienas automobilis buvo išregistruotas, o kitame automobilyje keleiviai nebuvo prisisegę saugos diržų.

Pirmoji, lietinga ir vėjuota, savaitgalio diena Kauno apskrities pareigūnams baigėsi dar vienu reidu vakare. Nusukus nuo automagistralės Vilnius – Klaipėda, ties Kleboniškio tiltu, policininkai tikrino vairuotojų blaivumą.

Šias metais gautais ir per atstumą leidžiančiai tikrinti alkoholio detektoriais nuo 20 val. buvo patikrinti keli šimtai vairuotojų. Iš viso Kauno pareigūnų turimais dviem tokiais prietaisais šiemet jau patikrinta apie 10 tūkst. vairuotojų.

Tik prasidėjus reidui buvo sustabdytas „Audi“ vairavęs vyras, jam nustatytas 0,52 prom. neblaivumas. Vairuotojas gynėsi, kad prieš pat sėdant prie vairo išgėrė butelį alaus, todėl primygtinai prašėsi važiuoti patikrinti kraujo. Jam buvo leista pakartoti blaivumo testą po 15 minučių.

Vienas iš reide dalyvavusių pareigūnų spėjo, kad antrasis bandymas nieko nepakeis. Ir jis buvo teisus, po antrojo mėginimo alkotesterio ekrane užsidegė skaičiai 0,56 – dar daugiau nei per pirmąjį bandymą. Kol buvo rašomas protokolas, vyrui teko skambinti ir ieškoti, kas parvairuos jo automobilį.

Jau po vidurnakčio Ringauduosi sustabdytas jaunuolis vos prieš du mėnesius gavo vairuotojo pažymėjimą. Tai nesutrukdė naujajam eismo dalyviui prieš važiavimą vartoti alkoholį. Vaikinas „įpūtė“ 1.45 promiles. Pasirodo, jis tenorėjo parvežti namo kartu linksminusius draugus.

Reidai Kauno apskrityje bus vykdomi ir sekmadienį.