Sėkmingos operacijos metu praėjusią savaitę buvo sulaikyti 9222 pakeliai trečių šalių banderolėmis pažymėtų cigarečių, kurių vertė beveik 12 000 litų.

Pareigūnai atlikę detalią pašto siuntų analizę, nustatė jog iš pačių įvairiausių Lietuvos vietovių į kitas ES šalis (dažniausiai į Angliją ir Airiją) reguliariai bandoma siųsti trečių šalių banderolėmis pažymėtus tabako gaminius.

Šiuo atveju piliečiai pažeidė akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir gabenimo taisykles, pagal kurią fiziniams asmenims be importo muitų, akcizų ir pridėtinės vertės mokesčio leidžiama gabenti ne daugiau 20 pakelių cigarečių, pažymėtų nelietuviškomis banderolėmis. Už tokį pažeidimą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą gresia bauda nuo vieno šimto iki kelių tūkstančių litų su prekių konfiskavimu.

Vilniaus teritorinė muitinė dar kartą primena - į Airiją, Austriją, Belgiją, Daniją, Suomiją, Švediją, Vokietiją ir Jungtinę Karalystę iš Lietuvos vykstantys keleiviai asmeniniame bagaže gali įsivežti be akcizo ne daugiau kaip 200 vienetų cigarečių, t.y. tiek pat, kiek iš trečiųjų (ne Europos Sąjungos) valstybių.