Kauno policijos pareigūnai įtaria, kad kažkokiu būdu įsigijęs diplomą egiptietis nusprendė išsiaiškinti, ar jis nesuklastotas.

Lietuvos laikinasis reikalų patikėtinis Egipte Polinaras Čižauskas pasakojo, kad jam iš karto kilo abejonių dėl diplome surašytų itin gerų pažymių.

"Sunku patikėti, kad egiptiečio lietuvių kalbos žinios būtų įvertintos aukščiausiais pažymiais", - kalbėjo diplomatas.

Švietimo ir mokslo ministerijos specialistai nustatė, kad tokio numerio diplomas niekada net nebuvo užsakytas spaustuvėje, todėl legaliai egiptietis negalėjo jo gauti.

Taip pat klaidingai nurodyta Kauno 12-osios vidurinės mokyklos (dabartinės Stasio Lozoraičio mokyklos) direktorės pavardė. Šios mokyklos direktorė 1991 metais, kai neva buvo išduotas diplomas, dirbo kitoje mokymo įstaigoje.

Policijos pareigūnai pasakojo, kad dokumento kokybė yra labai gera. Greičiausiai jis pagamintas Lietuvoje, nes užsieniečiui būtų sunku gauti specialios informacijos.

Neatmetama versija, kad egiptiečiui galėjo talkinti libaniečiai, kurių daug mokosi Kauno aukštosiose mokymo įstaigose.

Prieš kelerius metus Valstybės saugumo departamentas išsiaiškino, kad du Kaune gyvenę Libano piliečiai susiję su tarptautinėmis teroristų organizacijomis ir buvo išsiųsti iš šalies.

P.Čižauskas pasakojo, kad Lietuvos ambasadoje Egipte suklastotas diplomas atsidūrė pirmą kartą.