A. K. iš seifo pavogtus pinigus sudėjo į „Lidl“ izoterminius maišelius, tačiau benešant nuplyšo maišelio rankenos, todėl maišelį su 800 eurų monetomis ir vienu 5 eurų popieriniu banknotu A. K. paliko prie daugiabučio namo laiptinės. Po kelių valandų šio namo kiemo atėjusi tvarkyti kiemsargė laiptinėje rado įtartinai atrodančius „Lidl“ maišelius, pilnus euro ženklu pažymėtų pakuočių. Tai pastebėjusi moteris nedvejodama iškvietė policiją, praneša Kauno apylinkės teismas.

„Ši moteris pasielgė itin pilietiškai. Tai buvo vienas svarbiausių įrodymų, padėjęs atskleisti nusikaltimą. Vėliau ištyrus ant maišelių rankenų rastus biologinius pėdsakus, ekspertizę atlikę specialistai konstatavo, kad ant jų likęs A. K. kvapas ir DNR“, − sakė bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismo teisėjas Alvydas Rimkevičius.

Šis nusikaltimas įvykdytas 2017 m. gegužės 12 d., 4.07 val., Kaune, Baltų pr. 10 esančiame prekybos centre „Lidl“. A. K. pagrindiniu „Lidl“ parduotuvės atrakinimo-užrakinimo magnetiniu raktu atrakino pagrindines parduotuvės duris, uždengė serverinėje esančią slaptą vaizdo kamerą, išjungė parduotuvės vaizdo stebėjimo sistemas, atsirakino tarnybinėse patalpose esančias administracinio kabineto patalpas ir iš seifo pagrobė didelę pinigų sumą − 19 593 eurus.

Nors A. K. jau kurį laiką „Lidl“ nebedirbo, nes buvo atleistas, tačiau tiksliai žinojo, kaip atidaryti duris, išjungti signalizaciją ir vaizdo kameras, žinojo savo ir buvusio bendradarbio seifo prisijungimo kodus.

Teismas, skirdamas realią laisvės atėmimo bausmę, atsižvelgė į tai, kad padarytas sunkus nusikaltimas. Kadangi A. K. kaltės dėl padaryto nusikaltimo nepripažino, jam buvo paskirta didesnė nei sankcijos vidurkis bausmė.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.