Sausio 26 d., apie 8.30 val., Prienų r., kelyje A5, Marijampolė-Kaunas, ties Gustaičių k., mokyklinis autobusas (buvo vežami 5 vaikai gimę 2011 m., vyko iš Marijampolės į futbolo varžybas Kaune), sumėčius lenkimo metu, kliudė lenkiamą krovininį automobilį ir atsitrenkė į kelio atitvarus.

Pirminiais duomenimis sužalotas vienas berniukas, kuriam prakirstas antakis.

Dėl apvirtusio krovininio automobilio uždarytas eismas viena juosta, automobiliai nukreipiami senu keliu Kaunas-Marijampolė.

Papildyta

Anot Alytaus apskrities policijos, vaiko nubrozdinimai nestiprūs, daugiau sužalotų nėra.

„Nuo Kauno eismas vykdomas, o nuo Marijampolės juosta uždaryta“, – BNS pranešė Alytaus apskrities policija.

Mikroautobusas „Mersedes Benz“ antra eismo juosta apvažinėjo sunkvežimius (balninį vilkiką su puspriekabe ir vilkiką su priekaba (kuris apvirto), grįžtant į pirmą eismo juostą, mikroautobusą staiga sumėtė, jis pradėjo suktis ratu, apvirtusio sąstato vairuotojas vengdamas susidūrimo su mikroautobusu, trenkėsi į atitvarus ir apvirto, praneša Lietuvos automobilininkų sąjunga.

Apvirtusio vilkiko vairuotojo teigimu, pirmoje eismo juostoje buvo plikledis, todėl sustabdyti sunkvežimio nesitrenkus į atitvarus buvo neįmanoma. Galima eismo įvykio priežastis - mikroautobuso vairuotojo manevravimas neįvertinant žiemiškų kelio sąlygų ir nepsirenkant atitinkamo saugaus greičio slidžiame kelyje.

Lietuvos automobilininkų sąjunga ragina vairuotojus įvertinti žiemiškas eismo sąlygas ir pasirinkti ne maksimalų leistiną, bet saugų greitį bei vengti manevravimo slidžiame kelyje.

Už nuotraukas ir vaizdo medžiagą DELFI dėkoja Lietuvos automobilininkų sąjungai!