Dėl sukčiavimo pradėjus ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad pinigus moteris pervedė už Maskvoje esančio parapsichologijos instituto gydytoju Arturu prisistačiusio piliečio per atstumą rengiamus gydomuosius seansus. Informaciją apie magišką galią turintį gydytoją pilietė rado internete, praneša Telšių apskrities policija.

Patikėjusi, jog po sėkmingų nuotolinių gydymo seansų pinigai bus grąžinti, nieko blogo neįtarusi mažeikiškė juos lengva ranka patikėjo svetimšaliui. Tikėjimą, jog viskas vyksta skaidriai, sustiprino ir moteriai iš Maskvos atsiųstas garantinis raštas apie pinigų grąžinimą gydymui pasibaigus.

Patikli moteris, patikėjusi sukčiais, liko ne tik be magiško gydymo, bet ir be solidžios pinigų sumos – 26 119 eurų.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus nebūti patikliais ir nepervesti didelių pinigų sumų nepažįstamiesiems. Gyventojai labai rizikuoja pinigus pervesdami į užsienio piliečių sąskaitas, iš kurių grąžinimo procesas tampa itin komplikuotas. Siekiant gauti paslaugą ar įsigyti prekę, visada raginama tai daryti susitikus su pardavėju, o jei to padaryti nėra galimybės, pirkti tik iš patikimų internetinių parduotuvių. Saugokite savo turtą, netapkite lengvu sukčių grobiu.