Policijos departamentas praneša, kad sausio 16 d. apie 17 val. į Marijampolės ligoninę iš Marijampolės sav., Narto k., namų, pristatytas ir dėl galimo apsinuodijimo medikamentais paguldytas mažametis (g. 2015 m.).

Sausio 16 d. apie 18 val. į Kėdainių ligoninę iš Kėdainių, Chemikų g., namų, pristatyta ir dėl apsinuodijimo medikamentais pervežta bei paguldyta stebėti į Kauno ligoninę nepilnametė (g. 2004 m.).

Sausio 16 d. apie 20 val. į Marijampolės ligoninę iš Marijampolės, Kapų g., namų, pristatytas ir dėl apsinuodijimo alkoholiu (2,86 prom.) paguldytas nepilnametis (g. 2003 m.).

Berniukas gydomas reanimacijoje.

Probleminis paauglys policijai žinomas. Kur jis apsinuodijo kol kas nėra aišku.

Didelis alkoholio kiekis (nuo 2,5 prom.) sukelia sunkų apsinuodijimą alkoholiu. Atsiranda centrinės nervų sistemos slopinimo požymių, Žmogus darosi mieguistas, praranda orientaciją, jam sutrinka sąmonė – ištinka apkvaitimo arba net komos būsena. Po tokio girtumo jis nieko neprisimena. Dar didesnis alkoholio kiekis užblokuoja kvėpavimo centrus, žmogus praranda sąmonę ir, negavęs pagalbos, gali mirti.

Mirtina alkoholio dozė yra 7-8 g 1 kg kūno masės (jo koncentracija kraujyje 3-4 proc., vaikui 3 g 1 kg kūno masės.

Apsinuodijusiam alkoholiu reikia nedelsiant kviesti greitąją medicinos pagalbą.

Kol ji atvyks, būtina kuo skubiau suteikti pirmąją pagalbą: duoti uostyti amoniako, dėti ant galvos ledo ar kitokį šaltą kompresą, išplauti skrandį, kūną šildyti šildykle. Susilpnėjus kvėpavimui ir širdies veiklai, reikia daryti dirbtinį kvėpavimą, išorinį širdies masažą.