Skaudi avarija įvyko 2017 m. liepos 17 d. Pagėgių savivaldybėje, Lumpėnų kaime. Motociklu „KTM 690 Enduro“ iš Vilniaus pas šeimą į Palangą važiavęs Vytis apie 18 valandą pateko į avariją - susidūrė su į priešpriešinę eismo juostą išvažiavusiu „VW Passat“ automobiliu, kurį vairavo R. Bauža.

Su trimis keleiviais važiavęs R. Bauža iš avarijos vietos pabėgo. Kodėl, vyras sako vis dar negalintis paaiškinti. R. Bauža nelinkęs kalbėti apie tuos įvykius, tačiau išgirdęs, kad pirmos instancijos teismas jį siunčia už grotų penkeriems metams, pateikė apeliacinį skundą.

„Kaip atlyginsiu žalą, jei sėdėsiu“,– sako vyras.

Anot R. Baužos, po įvykio jis nebedirba - neranda kito darbo.

Žuvusiojo tėtis sako, kad kaltinamasis su alkoholiu bėdų turėjo ne vieną kartą. Žuvusio vyro artimieji pasakoja, kad R. Bauža neneigė kaltės, neneigė ir vairavęs girtas, į teismo posėdžius ateina neišsisukinėdamas. Tačiau kartą teko nutraukti teismo posėdį, kuris vyko Tauragėje. Tuomet, anot Vyčio tėvo, R. Baužai buvo nustatytas 1,78 girtumas.

Atlyginti moralinę žalą priteista solidariai ir Komskių įmonei, tačiau įmonės atstovas tikina, kad jie nesutinka, jog įmonė irgi atsakinga dėl tragiško eismo įvykio. Visgi byloje pažymėta, kad R. Baužai vairuoti leido įmonės vadovai, o avarijos dieną kompanija bendrovės „Agrolira“ automobiliu „VW Passat“ važinėjo linksmindamasi. Anot Vyčio artimųjų advokato, kompanija kone prie kiekvienos pakeliui buvusios parduotuvės stojo ir pirko alkoholį.

Žuvusio vyro artimieji Klaipėdos apygardos teisme prašė pridėti ir iškart po eismo įvykio žurnalistų padarytas nuotraukas bei kalbintų liudininkų įrašus, nes viskas užfiksuota dar iki atvykstant policijai. Tačiau prokurorė tokio prašymo nepalaikė, mat nuotraukose ir vaizdo įraše nėra užfiksuotas pats susidūrimo momentas. Atvykę pareigūnai patys apklausė liudininkus ir filmavo bei fotografavo įvykio vietą.

Artimieji prašo po 100 tūkstančių eurų žalos atlyginimo kiekvienam artimųjų - dviem vaikams, kurių vieno vyras nė nespėjo pamatyti (sūnelis gimė praėjus kelioms savaitėms po tėčio žūties), žuvusiojo mylimajai ir tėvams.

Pirmos instancijos teismas Vyčio artimųjų netektį įvertino mažesne suma. R. Bauža ir „Agrolira“ solidariai turi sumokėti po 5 tūkst. eurų žuvusiojo tėvams ir gyvenimo draugei. Dar po 40 tūkst. eurų skyrė vaikams. Be to, R. Baužai teismas nurodė apmokėti žuvusio vyro artimųjų patirtas 3,8 tūkst. eurų išlaidas advokatams.

Skundus padavę abi pusės Klaipėdos apygardos teismo prašo dar kartą nagrinėti bylą. Artimieji tikisi, kad teismas atsižvelgs į jų prašymą. Kaltinamasis teigia, kad jei jis neatsidurtų už grotų, stengtųsi atlyginti žalą.

DELFI primena, kad pasak liudininkų, „VW Passat“ lėkė didžiuliu greičiu, kliudė kitą tokios pačios markės automobilį, vos nenulėkė į griovį ir priešpriešinio eismo juostoje susidūrė su motociklu. Smūgis buvo toks, kad motociklininkas atsidūrė maždaug už 70 metrų nuo susidūrimo vietos.

Pabėgusio vairuotojo policininkai ieškojo pasitelkę kinologą su tarnybiniu šunimi. Liudininkų teigimu, vyras pabėgo per javų lauką.

R. Bauža kitą dieną buvo surastas namuose. Tuomet jam nustatytas 1,26 prom. girtumas. Kompanijos, kurios dirbo R. Bauža, direktorius yra Algirdas Komskis.