Visi jie – Šiaulių ar aplinkinių miestų gyventojai, praneša prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad praėjusių metų pradžioje šie kaltinamieji įsigijo kvaišalų, o kai kurie iš jų juos platino ir kitiems pažįstamiems.

Vieno iš kaltinamo šiauliečio A. R. noras greitai užsidirbti pinigų sukūrė tam tikrą psichotropinių medžiagų platinimo grandinę. Jaunuolį suviliojo pasiūlymas pigiai įsigyti kvaišalų ir juos parduoti brangiau.

Pasak kaltinamojo, uždirbti pinigai būtų buvę skirti automobiliui pirkti. Beveik 100 gramų kanapių ir nedidelį kiekį psichotropinių medžiagų vyras įsigijo už 800 eurų. Dalį kvaišalų jis perdavė „skolon“ vienam pažįstamam V. J., kuris juos pardavinėjo iš savo namų Šiaulių rajone kitiems jaunuoliams.

Į V. J. namus atvykdavo pažįstami asmenys įsigyti psichotropinių medžiagų sau arba savo draugams. Vieni tokie „klientai“ buvo sulaikyti sustabdžius automobilį kelyje netoli Šiaulių.

Nustatyta, kad tą patį vakarą jie pirko kvaišalų iš V. J. Po kelių dienų buvo sulaikyta dar viena grupė jaunuolių, pirkusių kvaišalus. Važiuodami automobiliu ir veždamiesi psichotropines medžiagas jie atsitrenkė į kitą automobilį ir padarė avariją. Po eismo įvykio jie bandė sprukti, tačiau netrukus buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Visi kaltinamieji savo kaltę pripažįsta, jie – nuo 17 iki 28 metų amžiaus.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.