Pareigūnų nuomone, galutinis rastų kūnų skaičius gali viršyti 200, beje, kai kurie iš jų gali būti 15 ar 20 metų senumo.

"Mes net negalime spėlioti (kiek kūnų), - sakė vyriausiasis valstijos medicinos ekspertas Krisas Sperry (Krisas Speris), pridurdamas, jog plieniniai rūsiai su žmonių kūnais buvo atidaryti pirmadienį. - Skaičius keičiasi, auga, plečiasi".

Buzzas Weissas iš Džordžijos nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros teigė, jog narai taip pat apžiūrės krematoriumo teritorijoje esantį ežerą. Pasak pareigūno, jau pavyko identifikuoti 27 žmonių kūnus.

Areštuotam trijų valstijų krematoriumo savininkui 28 metų Brentui Marshui pateikta 16 kaltinimų vagyste pasinaudojant apgaule.

Pirmą kartą jis buvo sulaikytas šeštadienį. Tada jam buvo pateikti 5 kaltinamieji punktai ir jis paleistas už 25 tūkst. dolerių užstatą. Sekmadienį policijos pareigūnai areštavo B.Marshą antrą kartą. Šį kartą jam buvo pateikta dar 11 kaltinimų.

Volkerio apygardos prokuroro Buzzo Franklino (Bazo Franklino) teigimu, krematoriumo savininkai taip pat gresia papildomi kaltinimai, už kurių kiekvieną jam gali būti skirta iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

B.Marshas tardytojams teigė, jog žmonių kūnai nebuvo kremuoti todėl, jog nedirbo krematoriumas. Džordžijos ir Tenesio valstijoje įsikūrusiems laidojimo namams už kremavimą mirusiųjų šeimos sumokėdavo apie 1,5 tūkst. dolerių (6 tūkst. litų).

Mirusiųjų kūnus iš laidojimo namų paimdavo pats B.Marshas, kuris vėliau atveždavo dėžes su tariamais velionio pelenais. Kai kurių iš šių dėžių turinio tyrimai parodė, jog tai buvo pjuvenų ir cemento miltelių mišinys.

Krematoriumo teritorijoje, kurioje Džordžijos gubernatorius Roy Barnesas paskelbė nepaprastąją padėtį, dirba apie 400 federalinių, valstijos ir apygardos pareigūnų. Apie šiame rajone pastebėtus palaikus penktadienį pranešė vietos gyventojas, miške vedžiojęs savo šunį.