Iš pašto į pataisos įstaigą buvo atgabenti nuteistiesiems adresuoti siuntiniai, tarp jų - ir Vidui J. bei Dainiui S. Siuntinių dėžėse buvo įvairių maisto produktų.

Tikrindamas vieną jų prižiūrėtojas atplėšė sojos paplotėlių pakuotę ir perlaužė vieną paplotėlį. Viduje aptiko polietileno plėvelės ritinėlį su baltos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai - psichotropinė medžiaga amfetaminas. Miltelių rasta vienuolikoje paplotėlių. Rastieji kvaišalai svėrė apie 11 gramų.

Antrajame siuntinyje aptikta lygiai taip pat paslėpto amfetamino: keturiolikoje sojos paplotėlių jo būta apie 9 gramus. Abu siuntiniai su amfetaminu buvo išsiųsti iš Šiaulių, skiriasi tik siuntėjų pavardės bei adresai. Tačiau pareigūnai neabejoja, kad jie - pramanyti.

Pasak Kalėjimų departamento, apžiūrint sojos paplotėlių pakuotes neatrodė, kad jos būtų pažeistos. Manoma, kad iš pradžių paplotėliai buvo išbrinkyti vandenyje, o į juos prikišus amfetamino - išdžiovinti. Siuntinį su kvaišalais atėjo atsiimti šiaulietis 31 metų Vidas J. Tris kartus teistas vyras šįsyk pataisos namuose atsidūrė dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir plėšimo.

Šiaulių apygardos teismo jam skirta šešerių su puse metų laisvės atėmimo bausmė baigsis 2009-ųjų gruodį. Antrasis siuntinys buvo skirtas du kartus teistam Pasvalio rajono gyventojui 35 metų Dainiui S. Už sunkų ir nesunkų sveikatos sutrikdymus Pasvalio rajono apylinkės teismas jį nuteisė pustrečių metų. Pataisos namų vartai šiam pasvaliečiui atsivers 2007-ųjų birželį.

Radiniai perduoti ekspertams, dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis pataisos namų Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo du naujus ikiteisminius tyrimus. Tokių šiemet - jau 15.

Šių metų balandžio 21 dieną Seimas priėmė Bausmių vykdymo kodekso pakeitimo ir papildymo įstatymą. Kai kurios jo nuostatos jau galioja birželio 1 dienos, o draudimas gauti pašto bei perduodamus siuntinius su maisto produktais - nuo ateinančių metų sausio 1-osios.

Tačiau vieną kartą per šešis mėnesius nuteistiesiems bus leidžiama gauti drabužių ir avalynės siuntinį. Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 600 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.