Moteriškoji Borodačiaus versija

Iškart po vidurnakčio teko važiuoti prie geležinkelio stoties – girta moteris pareiškė, kad kažkas pavogė jos rankinę. Atvykus teko nustebti – paaiškėjo, kad policiją iškvietė visiškai girta apsaugininkė. Vilkėdama saugos tarnybos „Argus“ uniformą ji šlaistėsi prie stoties ir, rankoje laikydama nugertą šampanizuoto vyno butelį, nesavu balsu rusiškai koneveikė priešus.

Pareigūnams ji pareiškė, jog atėjo prie stoties sutikti Naujųjų metų, o čia sugėrovo draugas pavogė jos rankinę, kurioje buvę 300 rublių ir tarnybinis pažymėjimas, kurį jai labai reikia atgauti. Ji išdidžiai pareiškė šiuo metu esanti tarnyboje, bet iškart pasitaisė sakydama, kad savo pamainą baigė vakar.

Apsaugininkė ir jos sugėrovas (kurio draugas esą pavogė rankinę) buvo nuvežti į komisariatą. Pakeliui moteriškė įvairiausiais žodžiais plūdo sugėrovą, grasino tučtuojau jį sudoroti: „Aš tave sunaikinsiu! Sutrinsiu! Ir milicininkai nieko man nepadarys!“.

Komisariate ji toliau rėžė kalbas. Pareiškė policininkams, kad ji yra jų kolegė, nes „Kenoje saugo valstybės sieną“. Papasakojo, kad garsusis nusikaltėlis Borisas Dekanidzė yra jos dėdė ir mirties nuosprendis jam neįvykdytas, jis gyvenąs Kanadoje. Ir t.t. Girtutėlė uniformuota apsaugininkė žarstė tokius išminties perlus, kad netrukus buvo praminta Borodačiumi (rusiškos komedijos personažas apsaugininkas Borodačius visada girtas, policininkus nuolat vadina kolegomis ir t.t.).

Pirmoji avarija

Apie 0.30 val. Vilniuje įvyko bene pirmoji šių metų avarija, kurios metu sužalotas žmogus. Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankryžoje susidūrė „Volvo“ ir pavežėjimo įmonės „eTransport“ automobilis „Opel“.

Sužalotas „Volvo“ vairuotojas, jis išvežtas į ligoninę. „Opel“ vairuotojas, pirminiais duomenimis, pripažino savo kaltę.

Nei smurto, nei grupinio sekso

Po vidurnakčio pasipylė pranešimai apie smurtą artimoje aplinkoje. Bet ne visi jie pasitvirtino.

Moteris iš Naujosios Vilnios pranešė, kad žentas sumušė jos dukterį. Atvykus „sumuštosios“ nepavyko rasti – kažkur šventė. O žentas buvo blaivus, tvarkingame bute sėdėjo su vaikais. Vyras tvirtino žmonos nemušęs, o tame pačiame bendrabutyje gyvenanti uošvė nuolat melagingai kviečianti policiją. Jam pritarė ir atėjusi „sumuštosios“ sesuo: „Ką tu išdirbinėji, mama?! Tave pačią išvežti reikia!“.

Pasirodo, uošvei jau net skirtas apribojimas – jai uždrausta užeiti į žento butą, bet ji to apribojimo nepaiso.

Pranešėjai nustatytas sunkus girtumas – 2,62 prom. Jai liepta eiti išsiblaivyti. Girta moteris išsidavė, kad mėgsta paskambinėti policijai ir ne visada jai tai baigiasi geruoju: „Kiek kartų kviečiau, o mane išveža ir išveža, uždaro ir uždaro“.

Iš Naujosios Vilnios teko skubėti į Prūdiškių kaimą Vilniaus rajone. Buvo pranešta, kad švenčianti jaunimo kompanija bando priversti merginą lytiškai santykiauti, bet kaimynas juos apraminęs.

Į Prūdiškes atlėkė net trys policijos ekipažai. Pranešėjas teigė girdėjęs kaip viena iš merginų pasakiusi: „Aš po grupiniu nepasirašinėjau“. Bet paaiškėjo, kad ramiai švenčiantys jaunuoliai merginų neskriaudžia.

Automatais ginkluoti pareigūnai šturmavo bendrabutį

Lazdynuose, Šiltnamių g., esančio bendrabučio gyventojai šias Naujųjų metų sutiktuves prisimins ilgai – čia aidėjo šūviai, po to prasidėjo policijos operacija.

Apie 2.30 val. gatve pro bendrabutį ėjusi sutuoktinių pora pamatė bendro naudojimo balkone pamatė du vyrus ir dvi moteris. Jaunesnysis vyras šaudė iš, pasak liudininkų, medžioklinio šautuvo.

Sutuoktiniai pabandė juos sudrausminti (vyras – vienos specialiosios tarnybos pareigūnas – negalėjo nekreipti dėmesio į neblaivų asmenį, į visas puses pyškinantį iš tikro šautuvo). Bet šaulys į tai atsakė: „Ką, negalima šaudyti?! Nauji metai!“. Tada sutuoktiniai paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Bendrabučio kompanija dėl to įtūžo: šaulys ir abi moterys (viena jauna, kita vyresnė) išlėkė į lauką, netrukus atėjo ir antras vyras.

Tas, kuris šaudė, puolė mušti jį drausminusį vyrą. Po to kompanija grįžo į bendrabutį.

Atvyko patruliai, greitoji pagalba. Medikai sumuštą žmogų išvežė į ligoninę (ten suteikus pagalba vyras išleistas gydytis ambulatoriškai). O patruliai išsikvietė pastiprinimą.

Kaimynai pasakojo, kad ketvirtame aukšte gyvena vyras su suaugusiu sūnumi, namuose yra ginklų, nes vyras yra medžiotojas, be to, dirba apsaugos įmonėje ir turi pistoletą. Patikrinus duomenų bazes ši informacija pasitvirtino. Todėl buvo imtasi ypatingų atsargumo priemonių.

Prie bendrabučio suvažiavo net šeši policijos ekipažai. Į ketvirtąjį bendrabučio aukštą pirmieji ėjo automatais ginkluoti Mobiliosios kuopos pareigūnai, apsirengę neperšaunamomis liemenėmis, užsidėję šalmus, nešini specialiais neperšaunamais skydais.

Bet buto, kuriame degė šviesa, durų niekas neatidarė. Viduje tvyrojo tyla, į beldimą niekas nereagavo.

Buvo ilgai sprendžiama, ką daryti (pareigūnai nebuvo įsitikinę, kad namuose kažkas tikrai yra). Galų gale buvo nuspręsta veržtis į vidų jėga.

Apie 4.45 val. atvažiavo ugniagesiai. Bet ir po keleto įspėjimų, kad durys bus pjaustomos, viduje buvę žmonės apsimetinėjo, kad jų ten nėra. Ir tik pasigirdus užvesto diskinio pjūklo garsui, viena iš moterų atrakino duris. O tada į vidų puolė šturmo grupė. Moterys ėmė klykti lyg jas ten būtų kas nors žudęs.

Bute rastas lygiavamzdis šautuvas.

Buvo sulaikytos dvi, sprendžiant pagal pavardes, sutuoktinių poros. Vyresnieji gimę 1965 ir 1968 m., jaunesnieji - 1990 ir 1994 m. Visi buvo išvežti į komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.