Vilniaus gatvėse patruliavę pareigūnai šventinę naktį nuolatos skubėjo į pagalbą alkoholio padauginusiems, nesiorientuojantiems bei sužalotiems žmonėms. Per visą naktį Vilniaus mieste buvo net 37 su smurtu susiję iškvietimai. Kūčių naktį piliečiai nebuvo linkę ramiai miegoti ar taikiai švęsti su artimais žmonėmis.

Mušė už senas nuodėmes

Vienas iš smurto protrūkių įvyko Naujininkų mikrorajone: pareigūnai gavo pranešimą, kad neblaivi moteris smurtauja prieš savo vyrą. Į įvykio vietą atvykusiems patruliams, įtariama, sužalotas vyras papasakojo, kad žmona jam įspyrė, keikė bei įkando į ranką.

Pasirodo, kad akivaizdžiai agresyviai nusiteikusi moteris buvo nemenkai apgirtusi, į alkoholio matuoklį ji įpūtė 2,30 promilės. Įtariamoji bandė apgauti pareigūnus: ji pasakojo, kad tiek galėjo pripūsti ne tik dėl išgerto vyno, bet ir dėl geriamų vaistų. Anot jos, vaistai padaro ją neblaivią, visgi, nurodytos tabletės buvo skirtos nuotaikai kelti, o ne apsvaiginti žmogų.

Moteris papasakojo, kad jos vyras priklauso sektai, jog jis jai yra neištikimas su labai daug moterų, o jų yra net apie 20. Vienas su pareigūnais likęs nukentėjusysis papasakojo, kad moteris iš dalies pasakė tiesą, jis kažkada tikrai buvo neištikimas savo žmonai, bet kad ir kaip stengtųsi, ji to neužmiršta.

Galiausiai neblaivi moteris buvo išgabenta į komisariatą tolimesniam įvykio aiškinimuisi, pasirodo, kad tai ne pirmas kartas, kai yra smurtaujama. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kraujus taškė ant pareigūnų

Gausios pareigūnų pajėgos naktį vyko ir į Salininkus, Kelmijos sodus. Buvo pranešta, kad po konflikto moteris susižalojo save, jos gyvybei gresia pavojus. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado gulinčią moterį, laimei, kvėpuojančią.

Pasirodo, kad moteris stiklais persipjovė rankas ir jai reikia skubios medikų pagalbos. Į įvykio vietą atvykusius pareigūnus ir medikus staiga gyvybinga tapusi moteris ėmė taškyti savo krauju, keikė visus ir siuntė specialiąsias tarnybas toli.

Moteris tikino, kad ją sužalojo sugyventinis, visgi ramiai nusiteikęs vyras tai neigė. Jis papasakojo, kad atvyko su širdies drauge pas draugus atšvęsti Kūčių ir nusprendė, kad nebenori daugiau gerti, todėl nuėjo miegoti, o tai ir įsiutino moterį.

Save sužalojusi moteris priešinosi, neleido medikams apžiūrėti žaizdų, galiausiai pirmoji pagalba buvo suteikta per prievartą.

Į ligoninę išvežta moteris nenusiramino, ji pasiuntė gydytoją, apšaukė darbuotojus, atsisakė pagalbos ir galiausiai buvo išgabenta į komisariatą visiškam išblaivymui.

Padegė du vilkikus ir pabėgo

Neramią naktį pareigūnai ne tik tramdė agresyvius piliečius, bet ir ieškojo padegėjų.

Šalia Vilniaus viršutinio taboro esančioje aptvertoje teritorijoje pareigūnai pastebėjo, kad dega vilkikas. Skubiai į įvykio vietą atvykę ugniagesiai pastebėjo, kad dega dvi transporto priemonės. Ugniagesiai iš karto įtarė padegimą, o įtarimus patvirtino ir pėdsakai, kurie vedė prie betoninės tvoros, per kurią, įtariama, buvo perlipta.

Nedelsdami pareigūnai nusekė pėdsakais. Jie nuvedė prie konteinerio, kurio viduje buvo rasta kaukė, įtariama, padegėjo. Pėdsakai toliau vedė prie asfaltuoto kelio (padegėjas bėgo pro mišką, sodus), čia paiešką pratęsė kinologas su šunimi, visgi, įtariamasis nebuvo sulaikytas.

Policija informavo, kad sudegė MAN ir DAF vilkikų kabinos. Nuostolis nustatinėjamas.

Visi įvykiai yra tiriami.