Apie 23-čią valandą policijos pareigūnų ekipažai išsidėstė Ateities gatvėje ir čia pastatę greitį ribojančius ženklus tikrino vairuotojus. Pažeidėjų ilgai laukti neteko.

Pirmasis į pareigūnų glėbį atriedėjo pavežėjo ženklais pažymėtas „Opel“ automobilis, kurio vairuotojas tikino, kad pamiršo vairuotojo pažymėjimą, tačiau paprašius padiktuoti asmens kodą, duomenų bazėje pareigūnai išvydo tikrai ne to paties vyruko atvaizdą.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas keistai išsisukinėja ir paprašė paskambinti artimiesiems, jei jau jis nepamena savo asmens kodo. Tuomet vaikinas ėmė pasakoti šeimos istoriją. Vaikinas dėstė, esą mama išvykusi į užsienį, gyvena Amerikoje, tėtis miręs, tad paskambinti artimiesiems ir paklausti asmens kodo jis neturi galimybės.

Pareigūnams tai sukėlė daugiau abejonių, kad vairuotojas kažką bando nuslėpti. Galiausiai policininkai sulaukė tiesos – po graudžios istorijos vairuotojas visgi prisipažino, kad vairuotojo pažymėjimo jis nė neturėjo.

Kol pareigūnai rašė protokolą, vairuotojas surado artimą žmogų. Atvykusi mergina neatvežė jauno vyro asmens dokumentų, tačiau pagelbėjo, kad automobilis neatsidurtų saugojimo aikštelėje ir iš reido vietos prie vairo jau sėdo ji.

Kiek po vidurnakčio policininkai sulaukė vairuotojo, kuris pas pareigūnus atvažiavo su trenksmu. „Hyundai i30“ automobilį vairavęs vyras numušė pastatytus greitį ribojančius kelio ženklus. Panašu, kad vairuotojas nė nesureagavo, ką padarė – nė nepristabdęs nuvažiavo toliau.

Bėglį nusiviję pareigūnai jį sustabdė netoli Fabioniškių gatvės. Su keleiviu važiavęs vyras ėmė išsisukinėti nuo patikrinimo alkoholio matuokliu ir dėstė, kad nieko juk neįvykę. Vyras piktinosi, kodėl pareigūnai jį sustabdė, esą jis nieko blogo nepadaręs.

Vyrui kone pusvalandį nepavyko pasitikrinti alkoholio matuokliu, tačiau pareigūnai neketino jo paleisti. Kol vairuotojas bandė išsisukti nuo atsakomybės, kartu važiavęs keleivis ramiai nuėjo savais keliais.

„Hyundai“ vairavęs vyras, kiek pasėdėjęs policijos pareigūnų automobilyje, pagaliau nustojo traukti orą į save ir sąžiningai papūtė į alkoholio matuoklį. Rodmenys paaiškino, kodėl vairuotojui kelyje pasipainiojo kelio ženklai ir jis nesugebėjo adekvačiai reaguoti. Vairuotojui nustatytas 1,63 prom. girtumas. Vyrui už tokią drąsą gresia rimti nemalonumai.

Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. numato, kad tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio - baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.