Gruodžio 5 d., apie 7 val., Vilniuje, Rinktinės ir Žvejų gatvių sankryžoje, automobilis „Mitsubishi Outlander“ vairuojamas neblaivaus (2,79 prom. alkoholio) Generalinės prokuratūros prokuroro Dainiaus Baraniūno (gim. 1969 m.) atsitrenkė į pakelės šviesoforą.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Įvykis tiriamas.

Gavus pranešimą apie šį įvykį generalinio prokuroro Evaldo Pašilio nurodymu taip pat pradėtos tokiais atvejais numatytos vidinės procedūros, kurių metu bus priimti sprendimai dėl prokuroro nušalinimo nuo pareigų bei tarnybinio patikrinimo pradėjimo.

„Prokurorui keliami aukščiausi elgesio bei etikos standartai, todėl tokie atvejai buvo ir bus tiriami bei vertinami principingai ir griežtai“, – prokuratūros pranešime cituojamas E. Pašilis.

Neblaivus prie vairo sulaikytas D. Baraniūnas dažniausiai palaikydavo valstybinį kaltinimą finansinių machinacijų bylose.

Prokuratūros duomenimis, per pastaruosius keletą metų dėl aplinkybių, susijusių su alkoholio vartojimu, darbo prokuratūroje neteko penki asmenys.​

Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. nustatyta, kad už vairavimą kelių transporto priemonės apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės asmuo baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Dainius Baraniūnas