Antradienį, apie 10 valandą, policijai buvo pranešta, kad tvenkinyje gali būti paniręs automobilis.

Pasirodo, kad apie tai, jog kartu su mašina tvenkinyje liko jau nebegyva 38 metų moteris mokykloje papasakojo žuvusiosios mažametė dukra. Ji vėlai vakare matė namo parėjusį visiškai peršlapusį tėvą, kuris kažkam pasakojo, kad važiavo automobiliu „Renault Laguna“ ir šis įlėkė į tvenkinį. Mašinoje liko ir su visu automobiliu nuskendo jo buvusi žmona, mergaitės mama.

Nors vyras sakė, kad į nelaimę pateko keturi kartu važiavę žmonės, o trys vyrai sugebėjo iš tvenkinio išsiropšti, niekas apie mašinoje likusią moterį niekam nepranešė. Po tokių vaiko pasakojimų mokyklos darbuotojai apie nuskendusią mašiną ir galimai joje esantį moters kūną pranešė policijai.

Pareigūnai atvyko prie tvenkinio ir pastebėjo nuskendusią mašiną - jos šiaip nesimatė, nes buvo panirusi po vandeniu.

Iškvietus ugniagesius gelbėtojus automobilis „Renault“ ištrauktas iš dviejų metrų gylio. Mašinoje rastas 38 metų moters kūnas.

Policija pradėjo ieškoti vaiko nupasakotų asmenų. Mergytės tėvas, greičiausiai jis ir vairavo mašiną, nerastas. Matyt, pabėgo. Kiti du vyrai - mergaitės tėvo giminaičiai.

Policija surado dar vieną kartu važiavusį asmenį. Jis papasakojo, kad keturiese – trys vyrai ir moteris, Šiauliuose vakare gėrė. Tada sėdo važiuoti. Mašinoje vėl gėrė. Sutemus lėkė kaimo keliu, nesugebėjo įsukti į sankryžą ir apie 23 val. Juozapavos kaime mašina nuvažiavo į tvenkinį, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Girti vyrai sugebėjo išsikapanoti iš nuskendusios mašinos ir kelis metrus iki kranto lediniame vandenyje parplaukti. Moteris liko mašinoje ir žuvo. Ar ji nuskendo, ar žuvo nuo traumų, aiškinasi ekspertai.

Du vyrai, kurie važiavo automobilyje, slapstosi ir policija antradienio popietę dar nebuvo jų radusi. Kodėl vyrai mašinoje paliko skęsti moterį ir apie nelaimę niekam per visą naktį nepranešė, irgi lieka ištirti policijai. Kaip manoma dabar, mašiną vairavo buvęs žuvusios moters 36 metų sutuoktinis.

Papildyta. Antradienio pavakarę Šiaulių apskrities policija pranešė, kad buvęs žuvusios moters sutuoktinis surastas. Nors iš pradžių jo aptikti nepavyko - namuose vyro nebuvo.

Po intensyvių paieškų Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai antradienio popietę jį surado besislapstantį po lova pas nuskendusios moters artimuosius. Jam nustatytas 1,54 prom. girtumas. Vyras uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo, sukėlusio eismo įvykį, kurio metu žuvo žmogus.