Kauno apylinkės teismas leido suimti M. Mažeiką - Asilą vienam mėnesiui.

„Iš pateiktų duomenų matyti, kad įtariamojo M. M. galimai padarytas nusikaltimas nėra atsitiktinis. Jis linkęs brutaliai smurtauti, pažeidinėti įstatymus. Savo neprognozuojamu elgesiu įtariamasis kelia realų pavojų aplinkiniams, todėl kuriam laikui būtina jį izoliuoti nuo visuomenės ir užkirsti kelią naujų nusikaltimų padarymui“, - teismo pranešime cituojama prokuroro prašymą išnagrinėjusi teisėja Violeta Miceikienė.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Kaune, Žemaičių g., buvo kilęs sąmyšis - prie 14-to namo susirinko policijos ir ugniagesių pajėgos, nes pareigūnų į nuomojamą butą neįsileido žinomas Kauno kriminalinio pasaulio veikėjas M. Mažeika, pravarde Asilas.

Kaip DELFI sakė Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas, ketvirtadienį, apie 9 val., buvo gautas pranešimas, kad M. Mažeika (gim. 1975 m.) sumušė savo 29 metų sugyventinę, jos telefonas išjungtas.

Susisiekus su policijos pareigūnais paaiškėjo, jog lapkričio 29 d., buvo gautas motinos pranešimas apie dingusią dukterį (29 m.).

Atvykusių policininkų M. Mažeika į butą neįsileido, todėl į pagalbą buvo pasitelkti ugniagesiai. Jie bandė į butą antrame aukšte patekti per langą. Tačiau tuo metu pradėjus laužti buto duris, jas atrakino viduje buvęs Asilas.

Nei ugniagesiams, nei policininkams bute buvęs M. Mažeika nesipriešino. Jis sulaikytas. Bute buvusi jo sugyventinė, pasak pareigūnų, stipriai sumušta. Moteris išvežta į ligoninę. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo (gavus medikų išvadas tyrimas gali būti perkvalifikuotas). Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Be to, apžiūrint butą, ant stalo rasta miltelių pėdsakų. Todėl ekspertai aiškinsis ar M. Mažeika neapsvaigęs nuo narkotikų. Praėjusią vasarą M. Mažeika buvo suimtas įtariant Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymu, bet vėliau teismas jam skyrė švelnesnę kardomąją priemonę ir paleido į laisvę.

Prokuroras teigė, kad nukentėjusioji mergina šiuo metu yra gydoma ligoninėje, jos fizinė ir psichologinė būklė yra sudėtinga.

Pasak M. Venskūno, M. Mažeika su nukentėjusiąja kurį laiką gyveno kartu, todėl ji traktuojama kaip šeimos narys.

Įvykio vietoje buvo rasta neaiškios kilmės medžiagų, kurių kilmė šiuo metu nustatinėjama.

Įtariamasis savo kaltės nepripažįsta, aplinkybes aiškina savaip. M. Mažeika pateikė savo įvykių versiją, kurios prokuroras neviešino.

M. Mažeiką - Asilą lydi spalvinga kriminalinė praeitis.

Kauno apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl nužudymo, dėl didelės vertės turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu ir dėl papirkimo - jam yra skirtos dvi kardomosios priemonės - intensyvi priežiūra elektroninėmis priemonėmis bei 20 tūkst. eurų užstatas.

Taip pat M. Mažeika yra nuteistas dėl narkotinių medžiagų laikymo.

M. Mažeika yra baustas 8 kartus už administracinius pažeidimus, kuomet neturėdamas teisės vairuoti naudojosi transporto priemone, dalį šių pažeidimų padarė būdamas neblaivus.

Be to, jis įtariamas apysunkio nusikaltimo padarymu, už kurį jam gresia 5 metų laisvės atėmimo bausme.

Prokuroras T. Venskūnas patvirtino, jog mediciniškai yra konstatuota, kad M. Mažeika serga sunkia liga, dėl kurios iki vakarykščio sulaikymo buvo paliekamas laisvėje.