Ikiteisminį tyrimą dėl be žinios dingusios 1995 metais gimusios merginos pagal jos brolio pareiškimą pradėjo Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai. Pirminiais neatidėliotinais tyrimo veiksmais buvo gauta duomenų, kad ji galėjo tapti prekybos žmonėmis auka. Dėl šios priežasties ikiteisminį tyrimą perėmė uostamiesčio ONTV tyrėjai.

Teisėsaugininkai nustatė, jog nukentėjusioji pati sutiko važiuoti į Vokietiją ir dirbti prostitute viename naktiniame klube. Jai buvo liepta atidirbti skolą už įdarbinimą ir kelionę, tačiau mergina atsisakė ir kreipėsi į Vokietijos policiją.

Bendradarbiaujant su užsienio kolegomis ir Lietuvos Caritu nustatyta, kad prie asmens gabenimo šio sutikimu prostitucijai prisidėjo nukentėjusiosios pusbrolis, taip pat gerai policijos pareigūnams žinomi su organizuotu nusikalstamumu siejami asmenys bei jų bendrininkė – 49 metų amžiaus anksčiau tame pačiame viešnamyje dirbusi klaipėdietė.

Įtariama, kad nukentėjusiosios pusbrolis nuvežė ją į Šilutę, kur perdavė už narkotikų platinimą teistam, 2016 metais lygtinai iš pataisos namų paleistam bei į probuojamųjų asmenų registrą įrašytam Šilutės rajono gyventojui.

Praeityje organizuotos nusikalstamos grupės narys nugabeno merginą pas savo bendrininką į uostamiestį. Pastarasis taip pat anksčiau priklausė organizuotai nusikalstamai grupuotei ir 2010 metais buvo nuteistas 11 m. laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą heroinu labai dideliais kiekiais.

2017 metais jis buvo lygtinai paleistas iš pataisos namų ir taip pat įrašytas į probuojamųjų asmenų registrą. Būtent jo bute mergina praleido naktį iki išvykimo į Vokietiją ir pasirašė skolos raštelį.

Keturiems asmenims pareikšti įtarimai dėl asmens gabenimo šio sutikimu prostitucijai.

Už šį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta laisvės atėmimo iki 6 metų bausmė.

Nukentėjusiosios pusbroliui taip pat pareikštas kaltinimas dėl nedidelio kiekio kanapių, rastų jo automobilyje, laikymo.