Ankstyvą trečiadienio rytą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai operatyviai sulaikė du asmenis, galimai ketinusius įvykdyti pinigų vagystę iš „Lietuvos paštui“ priklausančio automobilio.

Įtariama, kad tie patys asmenys galėjo įvykdyti apie 15 tūkstančių eurų vagystę ir spalio mėnesį.

Itin kruopščiai atlikto tyrimo metu, atlikus eilę procesinių veiksmų, lapkričio 28 d., apie 7.30 val., Kauno rajone esančiame Piliuonos kaime, pareigūnai sulaikė du Kauno rajono gyventojus, gimusius 1996 m. ir 1997 m.

Asmenims bandant įvykdyti vagystę iš automobilio „Volkswagen“, operatyvių ir profesionalių Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos ir Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnų veiksmų dėka, jauniems vyrams nepavyko pasisavinti svetimo turto.

Taip pat vyrams nepavyko pasprukti iš įvykio vietos, nors ir bandė šalintis automobiliu, su kuriuo galimai ir atvyko. Prie sėkmingo įtariamųjų sulaikymo itin prisidėjo glaudus pareigūnų ir „Lietuvos pašto“ atstovų bendradarbiavimas.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar šių metų spalio 17 d., kuomet ryte, apie 7.15 val., Kauno rajone, Piliuonos kaime, išdaužus „Lietuvos paštui“ priklausančio automobilio „VW Crafter“ durų stiklą, buvo pavogta metalinė dėžė-seifas su grynaisiais pinigais. Tuomet padaryta žala siekė apie 15 tūkstančių eurų.

Įtariamiesiems pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d., už didelės vertės turto vagystę, gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.