Penktadienio pavakare kelyje A 10 patruliavę Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai stabdė ir tikrino automobilius. Apie 20 val. stabdant mikroautobusą „Volkswagen Transporter“, šio vairuotojas nesustojo ir padidinęs greitį nuvažiavo Pasvalio link. Muitinės pareigūnai, savo automobiliuose įjungę garso ir šviesos signalus, informavę apie situaciją policijos pareigūnus, nedelsdami pradėjo pažeidėjo persekiojimą. Pastarasis lėkė didžiuliu greičiu, pavojingai manevruodamas ir mėgindamas atitrūkti nuo pareigūnų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Galiausiai „VW Transporter“ jau Pasvalio apylinkėse išsuko į Talačkonių kaimą, įvažiavo į vieno iš namų kiemą. Ten iš mašinos iššokęs vairuotojas puolė bėgti. Tačiau toli pasprukti jam nepavyko: buvo pavytas pareigūnų, pargriautas ant žemės ir surakintas antrankiais. Čia paaiškėjo, kad muitininkams į rankas pakliuvo gerai žinomas asmuo, šalčininkietis I. A., jau baustas už nelegalių rūkalų gabenimą. Šįkart jo automobilyje pareigūnai rado 19 950 pakelių įvairių rūšių baltarusiškų cigarečių, taip pat degtinės ir užpiltinės butelių.

I. A. buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.