DELFI primena, kad lapkričio 26 d., apie 23.30 val., Švenčionių r. automobilis „Audi 80“, vairuojamas galimai neblaivaus (0,65 prom.) piliečio (gim. 1993 m.), nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Per eismo įvykį žuvo keleivis (gim. 1999 m.), o mašinoje taip pat buvęs vaikinas (gim. 2003 m.) išvežtas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, visi jie buvo vietos gyventojai.

DELFI nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad automobilyje buvo keturių jaunuolių kompanija. Jie važinėjo slidžiame kelyje kelias valandas, manoma, jog buvo viršijamas greitis. Taip pat neatmetama, kad vairuotojas ir chuliganiškai vairavo.

Pirminiais duomenimis, automobilis tapo nevaldomas, vertėsi ir trenkėsi į elektros stulpą, kurį nulaužė. Smūgio buvo tokio stipraus, kad visas automobilio stogas liko sumaitotas.

Nuo didelio smūgio įvykio vietoje žuvo devyniolikos metų vaikinas, jam teko stipriausias smūgis į stulpą. Šalia žuvusio jaunuolio sėdėjusiam penkiolikmečiui taip pat kliuvo, jis stipriai sužalotas, medikai kovoja dėl jo gyvybės.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad ne tik galimas vairuotojas buvo išgėręs, bet ir šalia jo buvusi keleivė, kuriai vos penkiolika metų.

Maža to, į nelaimės vietą atvykę pareigūnai rado iš mašinos išvilktą ir ant žemės paguldytą žuvusįjį. Manoma, kad sveiki likę jaunuoliai stengėsi draugui padėti, bet jau buvo per vėlu.

Policija informavo, kad vaikinas, kuris įtariama vairavo automobilį, neturi vairuotojo pažymėjimo. Taip pat buvo pastebėta, kad transporto priemonėje nėra oro pagalvių, visgi, priekyje sėdėję jaunuoliai nepatyrė sužalojimų.

Įvykio aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai.