Irida Urbonavičiūtė, sulaikyta kartu su V.Gukalionoku, į laisvę taip pat išėjo penktadienį. V.Gukalionoko advokatas Osvaldas Martinkus "Klaipėdai" sakė, kad toks sprendimas turėjo būti priimtas iškart po vyro sulaikymo, nes nėra jokių įrodymų, kad V.Gukalionokas susijęs su J.Paliako nužudymu. Advokato teigimu, šoviniai, rasti V.Gukalionoko name, neaišku kieno, nes ten lankydavosi daug žmonių.

J.Paliako gyvybę nusinešusį sprogimą tiriantys pareigūnai dienraščiui patvirtino, kad nerasta duomenų, patvirtinančių, jog V.Gukalionokas prisidėjo prie sprogimo organizavimo, todėl jis ir paleistas.

Tačiau byla dėl kratos metu V.Gukalionoko name aptiktų 145 šovinių bei vogtų mašinų dalių nenutraukiama - ji tiriama toliau. J.Paliakas mirė ligoninėje, patyręs daugybinius sužalojimus po pernai gruodžio 18-ąją prie bendrovės "Irvaja" biuro durų įvykusio sprogimo.

Sprogimas nutraukė 43 metų J.Paliakui ranką, sužalojo galvą ir vidaus organus. Žinomas Klaipėdos rajono politikas ir verslininkas, Klaipėdos rajono tarybos narys J.Paliakas rajono savivaldybės taryboje priklausė socialdemokratų frakcijai.

1995-1997 metais jis dirbo Klaipėdos apskrities valdytojo pavaduotoju, 2000-aisiais Seimo rinkimuose buvo vienas iš LDDP kandidatų Gargždų rinkimų apygardoje. J.Paliakas nuo 1990 metų kelis metus vadovavo Klaipėdos rajono tarybai. J.Paliakas nuo 1997 metų kovo mėnesio iki 1998 metų liepos dirbo Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos generaliniu direktoriumi.

Anksčiau teistas V.Gukalionokas yra žinomas kaip automobilių vagis. Jis buvo gerai teisėsaugai žinomas asmuo, kurį patį nusikaltėliai prieš kelerius metus bandė nušauti bei susprogdinti.

1998 metais Debreceno gatvėje buvo susprogdintas jo vairuojamas automobilis "Volkswagen Passat". 1999 metų rugpjūtį taip pat Debreceno gatvėje susprogdintas V.Gukalionoko žmonai priklausęs automobilis "Audi".

Kelios savaitės iki šio įvykio buvo pasikėsinta į V.Gukalionoko gyvybę, kai jis buvo peršautas keliais šūviais ir gydytas ligoninėje.