Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai Šumsko punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiavusio automobilio „VW Passat“ ir juo vykusių asmenų dokumentus.

Vairuotojas, 31–erių Baltarusijos pilietis, vežė 34-erių tautietį ir 27-erių Vilniaus gyventoją. Pastarasis patikrinimo metu pradėjo reikšti nepasitenkinimą. Matėsi, kad vyras smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio. Jis punkto teritorijoje be leidimo išlipo iš automobilio, nevykdė pasieniečių nurodymų, koneveikė juos necenzūriniais žodžiais, grasino, praneša VSAT.

Pasieniečiai į Šumsko punktą iškvietė policijos pareigūnus, kurie agresyviam keleiviui nustatė 2,55 prom. girtumą. Kartu su muitininkais atlikus jo apžiūrą paaiškėjo, kad vilnietis po drabužiais buvo paslėpęs 5 pakelius cigarečių „Winston Blue“ su Baltarusijos banderolėmis. Tyrimą dėl šio administracinio nusižengimo atlieka muitinės pareigūnai.

Vilniečiui dar teks atsakyti ir už tris kitus administracinius nusižengimus. Už statutinio valstybės tarnautojo garbės ir orumo pažeminimą jam bus skirta bauda nuo 90 iki 140 eurų. Už neblaivaus asmens pasirodymą viešojoje vietoje jam gresia bauda nuo 20 iki 100 eurų, o už statutinio valstybės tarnautojo teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymą – bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Atlikus formalumus ir įteikus šaukimą atvykti į teismą pažeidėjas buvo paleistas.

Tvarkingus dokumentus turėjusi trijulė kelionę tęsė toliau, tačiau neilgai. Per kontrolės punktą įvažiavus į Lietuvą ir pasiekus maždaug už dviejų kilometrų esantį Šumsko miestelį, pirminiais duomenimis, vyrai susipyko. Blaivus baltarusis vairuotojas išlipo iš automobilio ir patraukė savo keliais.

Tuomet prie vairo sėdo antras keleivis, 34-erių baltarusis. Jis nuvairavo su keleiviu, punkte chuliganiškai besielgusiu vilniečiu. Kaip paaiškėjo vėliau, naujas vairuotojas irgi buvo smarkiai apgirtęs.

Įtartiną „VW Passat“ netrukus vienoje Šumsko gatvių sustabdė pasieniečiai. Nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas, jis sunkiai orientavosi aplinkoje. Atvykę policininkai baltarusiui nustatė 2,03 promilės girtumą. Jiems Kenos pasienio užkardos pareigūnai perdavė ir vairuotoją, ir automobilį „VW Passat“.