Policija informavo, kad į mokyklą buvo išsiųsti medikai ir policijos pareigūnai. Gimnazijos mokinys DELFI sakė, kad pamokų metu visiems pradėjo graužti gerkles, mokiniai ir mokytojai ėmė kosėti.

Iš pradžių niekas nesuprato, kas įvyko. Mokiniai nebuvo evakuoti iš karto. Pasak mokinio, trumpam visi išėjo į lauką, bet po kurio laiko teko sugrįžti.

Teigiama, kad gimnazijos ūkvedė mokiniams pasakė: „patys prisidirbot, tai dabar ir kentėkit“. Po šių žodžiu visi buvo grąžinti atgal į mokyklą.

Anot mokinio, vaikai pralaukė visą pamoką. Jiems ėmė darytis bloga bei silpna, tik tada buvo iškviesti medikai.

Iš pradžių į mokyklą atvažiavo tik vienas greitosios pagalbos automobilis, o direktoriaus kabinete buvo jau apie 15 apsinuodijusių vaikų. Anot jo, medikai negalėjo visų išvežti, nes mokinių buvo per daug. Vėliau 5 medikų brigados skubiai išvyko į ligoninę.

Į mokyklą, pasak mokinio, atvyko apie 15 medikų brigadų. Jaunuolis sako, kad nemažai apsinuodijusių savo draugų sutiko ligoninėje.

Jaunuolis DELFI sakė, kad jaučiasi labai blogai, jam skauda galvą, kvėpavimo takus ir yra labai bloga. Jis šiuo metu laukia ligoninės priimamajame, kur, anot jo, daug taip pat apsinuodijusių vaikų. Be viso to, mokinys teigė, kad matė, kaip policijos pareigūnai tikrino pirmos klasės mokinio kuprinę. Policija teigia, kad nieko rimto mokykloje neįvyko.

Mokinys piktinosi, kad atvežti į vieną Santariškių ligoninės pastatą sulaukė medikų atsako, jog jų nepriims, nes vaikų yra per daug. Visgi, mokiniai apsidžiaugė, kad kitame pastate medikai nusprendė jiems pagelbėti.

DELFI išsiaiškino, kad į ligoninę iš mokyklos važiavo apie 10 brigadų, kuriose vežta po 3 vaikus. Mokykloje mokosi apie 500 mokinių ir dirba 50 pedagogų. Pirminiais duomenimis, į ligoninę išvežti 24 mokiniai. Manoma, kad dujų buvo papurkšta per pertrauką, policija jau turi įtarimų, kas galėjo tai padaryti. Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame, esą, matomas kaltininkas.

DELFI susisiekė su Santariškių Vaikų ligoninės atstove ryšiams su visuomene Jolanta Normantiene, kuri teigė, kad ligoninė turi du pastatus ir galimai dėl didelio nukentėjusiųjų skaičiaus vaikai buvo paskirstyti per kelis pastatus tam, kad būtų kuo greičiau suteikta pagalba.

Paaiškėjo, kad į Vaikų ligoninę stebėjimui buvo paguldyta 18 nepilnamečių (14-17 metų), vieną jų patys tėvai atgabeno į ligoninę. Pilnametystės sulaukę jaunuoliai buvo išgabenti į suaugusiųjų priėmimo skyrius.

Šiuo metu ligoninėje mokiniams liepiama gerti daug vandens, jie guldomi į stebėjimo palatas. Didelei daliai nukentėjusiųjų yra plaunamos akys.

DELFI susisiekė su Vilniaus Radvilų gimnazijos pavaduotoja. „Situacija buvo tokia, papurškė dujų po pirmos pamokos. Dujų kvapas pasijuto tarp antro ir trečio aukšto šoniniam laiptų praėjime. Atėjo du antrokai, pagal mus tai būtų dešimtokai, ir pasakė, kad kažkas pripurškė dujų. Socialinis pedagogas iš karto pakilo į viršų, vaikams liepė greitai rengtis ir eiti į lauką. Atidarėm visur langus ir išvėdinom patalpas“, - DELFI komentavo pavaduotoja.

Pasak moters, vaikai buvo lauke laikomi tol, kol patalpose dujų kvapo nebebuvo, o vėliau mokiniai buvo suleisti į vidų.

„Klasės buvo išvėdintos“, - teigė pavaduotoja.

Vaikai, kurie galimai prisikvėpavo dujomis, blogai pasijautė. Pavaduotoja pasakojo, kad iš karto paskambino skubios pagalbos numeriu 112 ir ėjo ieškoti mokinių, kurie taip pat blogai pasijautė.

Moteris teigė, kad vaikų sveikata tikrai nerizikavo ir visiems blogai pasijutusiems liepė važiuoti su medikais į ligoninę.

Vaikų tėvai buvo iš karto informuoti apie šį įvykį, pasakojo moteris.

DELFI taip pat sužinojo, kad mokyklą tikrins specialistai tam, kad būtų aišku ar kitą dieną galės vykti pamokos.