Paviešintame ir daug visuomenės dėmesio sulaukusiame įraše vaizdas yra skirtas tikrai ne visiems. Medžiagoje galima pastebėti, kad du policijos pareigūnai sulaiko vyrą.

Kaip matoma, vyras yra pargriaunamas ant žemės, vienas pareigūnas reikalauja duoti rankas, o jo kolega elektros impulsiniu įrenginiu „Taser“ iš pradžių į kaklo sritį paleidžia elektros srovę, o vėliau pradeda daužyti per galvą. Su įrenginiu yra trenkiama apie 10 smūgių.

Policijos pareigūnas pradėjo raminti savo kolegą, nes galimai pamatė žiaurų jo elgesį.

Šiaulių apskr. VPK Komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Artūras Šliavas DELFI pakomentavo šį įvykį. Informuojama, kad antradienio vakarą buvo gautas pranešimas, jog Radviliškyje, prekybos centre „IKI“, jaunuolis lenda prie žmonių, trukdo dirbti, yra neblaivus, neadekvačiai elgiasi ir keikiasi viešoje vietoje.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai įsitikino, kad asmuo chuliganiškai elgiasi ir nusprendė jį sulaikyti. Pasak A. Šliavo, sulaikytasis priešinosi, bandė smūgiuoti pareigūnui į veidą.

Pasak policijos atstovo spaudai, pareigūnams supratus, kad sulaikomas asmuo nenusiramina, į žodžius nereaguoja ir yra agresyvus, buvo imtasi spec. priemonių (buvo panaudoti imtynių veiksmai ir elektros impulsinis prietaisas „Taser“).

Taip pat DELFI buvo informuota, kad šiuo metu yra pradėtas tarnybinis patikrinimas ar panaudota jėga nebuvo perteklinė ir, ar spec. priemonės panaudotos tinkamai.

Pasirodo, kad sulaikomas asmuo (23 metų) yra Radviliškio policijai puikiai žinomas. Jis teistas jau 3 kartus dėl viešosios tvarkos pažeidimų, 2 kartus dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą.

Taip pat policija pabrėžia, kad nuo 2014 metų jis jau yra 20 kartų baustas pagal administracinių nusižengimų kodeksą (figūruoja chuliganizmas, viešosios tvarkos pažeidimai, neblaivaus pasirodymas viešoje vietoje).

Užfiksuoto įvykio metu jaunuolis buvo neblaivus, jam nustatytas 1,72 prom. girtumas.

Policija sulaikytojo atžvilgiu pradėjo tris tyrimus: dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo, pareigūno garbės ir orumo įžeidimo bei neblaivaus pasirodymo viešoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1018)