Trečiadienį 11.34 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus r., Bezdonių miestelyje, Geležinkelio g. 40, prie „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos statybininkai rado sprogmenį.

Informacija pasitvirtino.

12 val. buvo įvestas planas „Skydas“.

Mokykla evakuota.

Pasak mokyklos direktoriaus Algimanto Baranausko, tuo metu, kai buvo rastas sprogmuo, mokykloje buvo apie 80 mokinių. Visi moksleiviai, mokytojai ir administracijos darbuotojai buvo evakuoti.

„Kas išėjo namo, kas į šalia esančią mokyklą, dabar likau tik aš, dar pora žmonių ir policija, laukiam išminuotojų. Niekas nepanikuoja“, – BNS teigė mokyklos vadovas.

Mokyklos direktorius situacijos nedramatizuoja. Pasak jo, radinys – sprogmens atplaiša, rasta maždaug pusmetrio gylyje, statybininkams tiesiant naują tvorą.

„Ten kažkoks gabaliukas, nėra, kad būtų didelis. Galbūt didelio pavojaus ir nėra, tačiau čia mokykla, tad geriau sureaguoti, kad vėliau nebūtų skaudu“, – sakė A.Baranauskas.

Pasak direktoriaus, šalia mokyklos sprogmenys aptinkami ne pirmą kartą. Panašus atvejis, kai buvo rasta sprogmenų atplaišų ar jų dalių buvo vasarą, tačiau tada evakuacijos neprireikė, nes mokiniai atostogavo.

Papildymas

Vilniaus policija informavo, kad atvykę Jono Vitkaus inžinerijos bataliono specialistai nustatė, kad Bezdonių miestelyje rastas 2-ojo pasaulinio karo vokiečių gamybos 75 mm artilerijos sviedinys su sprogstama medžiaga.

Sprogmuo išvežtas sunaikinimui į Nemenčinėje esantį karjerą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)