Spalio 19 dieną į policiją kreipėsi Telšių miesto gyventoja, kuri nurodė, jog Telšiuose, Masčio g., du kaukėti asmenys užpuolė jos mažametį vaiką, rašoma Telšių apskrities VPK pranešime.

Vėliau paaiškėjo, kad mieste siautėję jaunuoliai išgąsdino ir daugiau vaikų įvairiose miesto vietose. Kaukėmis užsimaskavę ir vaikus gąsdinę jaunuoliai sunerimusių tėvų aktyviai buvo aptarinėjami ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, siekdami nustatyti du įžūliai besielgusius ir vaikus gąsdinusius asmenis, pagalbon pasitelkė įvairias priemones. Bendradarbiaujant su įtartinus jaunuolius gatvėse tą dieną mačiusiais gyventojais, taip pat pasitelkus viešose erdvėse esančias vaizdo stebėjimo kameras, buvo atsektas kaukėtų jaunuolių judėjimo kelias.

Operatyviai išaiškinta, kad iš mokyklos grįžtančius vaikus penktadienio popietę gąsdino du 18 ir 19 metų bičiuliai, gyvenantys Telšiuose. Pas vieną jų rasti ir penktadienio popietės atributai: paršelio ir „Vendetta“ kaukės. Anksčiau neteistų jaunuolių atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas).

Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems gyventojams, talkinantiems aiškinant įvairius pažeidimus ir atskleidžiant nusikalstamas veikas vykdančius asmenis. Saugumas – vienas iš pagrindinių tikslų, todėl dedamos visos įmanomos pastangos jam pasiekti.