Mašinos apžiūros metu muitinės pareigūnai pastebėjo, kad, pabeldus, skiriasi „Volvo“ priekinių ir galinių durelių skleidžiamas garsas. Paprašius dureles atverti, apatinėje jų dalyje buvo pastebėti cigarečių pakelių fragmentai.

Muitininkai praneša, kad susisiekus su Lietuvos užsienio reikalų ministerija, paaiškėjo, kad automobiliu važiavęs Baltarusijos pilietis V. B. nebeturi diplomatinio statuso, o automobilio diplomatiniai numeriai nebegalioja.

Tuomet mašinoje buvusios slėptuvės buvo išardytos, jose rasta 5 705 pakelių cigarečių „Minsk“, „Queen“, „Winston“, „Kent“, „NZ“. Be to, vienoje iš slėptuvių rasti ir tikri, galiojantys „Volvo S 80“ automobilio numeriai.

Pareigūnų žiniomis naudotą automobilį su nebegaliojančiais diplomatiniais numeriais V. B. buvo įsigijęs iš vienos tarptautinės institucijos, kurioje anksčiau dirbo.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl kontrabandos vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Automobilis ir cigaretės buvo sulaikyti, Baltarusijos pilietis po apklausos paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą.