Avarija įvyko apie 20 val. Vilniaus rajone, kelio Vilnius-Panevėžys 20-ame km. Pirminiais tyrimo duomenimis, į sustojusį autobusą „Man“, vairuojamą vairuotojo (g. 1987 m.), atsitrenkė paskui važiavęs automobilis „Škoda Octavia“, kurį vairavo vairuotojas (g. 1984 m.).

Kai avariją pamatę kiti vairuotojai suskubo į pagalbą, į automobilį „Škoda“ atsitrenkė ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „Mercedes Benz“, vairuojamas vairuotojo (g. 1994 m.). Automobilis dar partrenkė iš autobuso išlipusį keleivį (g. 1999 m.) ir įsirėmė į kelio atitvarą.

Netrukus ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „Mazda 6“, vairuojamas vairuotojo (g. 1980 m.), atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį ir sustojusį automobilį „Volvo V40“, kurį vairavo vairuotojas (g. 1962 m.), o šis po smūgio atsitrenkė į stovėjusį autobusą ir kliudė išlipusį autobuso vairuotoją.

Per eismo įvykį sužaloti automobiliu „Škoda“ važiavę keleivis (g. 2015 m.) (politrauma), keleivė (g. 1983 m.) (blauzdikaulio ir šokikaulio lūžiai) ir pėsčiasis (šeivikaulio lūžis), kurie paguldyti į ligoninę.

Automobilio „Škoda“ vairuotojas dėl įvairių kūno sužalojimų vežamas į ligoninę mirė.

Spalio 20-osios naktį, apie 1 val., į Vilniaus ligoninę kreipėsi ir dėl kelio sumušimo gydomas ambulatoriškai autobuso vairuotojas.

Įvykio vietoje DELFI žurnalistei avarijos liudininkai pasakojo, kad autobusu važiavęs keleivis norėjo padėti prispaustam žmogui, tačiau tuo metu į autobuso galinę dalį rėžėsi „Volvo“, nuo smūgio keleivis iš autobuso galo skriejo į priekį ir susilaužė abi kojas. Žmonės teigė, kad „Volvo“ automobilis palindo po autobusu.

Taip pat susijaudinę vairuotojai informavo, kad vyriškis, kuris mirė vežamas į ligoninę, buvo rastas šalikelėje, žmonės mano, kad jis nuo smūgio iškrito iš transporto priemonės.