Sėkmingai ištyrus statybvietės sargo žmogžudystę, išaiškinta ir daugybe kitų sunkių nusikaltimų įtariamų asmenų grupė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai kaltinamajam aktui surašyti į prokuratūrą perdavė itin didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio nusikaltimo baudžiamąją bylą. 2018 metų lapkritį Vilniaus apygardos teisme paskirtas bylos nagrinėjimas.

2018 m. sausio 6-osios rytą automobiliu „VW Touran“ į darbą Trakų rajone, Paluknio seniūnijoje, Mamavio kaime, Tarpupio g. 29, bendrovės „Fishnet“ statybvietėje išvyko M. Siniavskis (gim. 1958 m.).

Ir žmogus, ir jo automobilis dingo, o M. Siniavskio darbo vietoje aptikta daug kraujo ir grumtynių pėdsakų. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ajame skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo panaudojant smurtą. Paieškai buvo skirtos gausios kriminalinės policijos pareigūnų pajėgos, kinologas su šunimi, o kiek vėliau buvo pakeltas ir sraigtasparnis, panaudota gausybė kriminalinės žvalgybos priemonių.

Sausio 9 d., apie 9.30 val., Varėnos rajone, Valkininkų seniūnijoje, Pirčiupio kaime esančiame Pamerkio miške buvo aptiktas sudegintas ieškotasis automobilis „VW Touran“, o jo bagažinėje - stipriai apdegęs lavonas. Nors kūnas buvo beveik visiškai sudegęs, nustatyta, kad žmogus buvo nužudyta itin žiauriai (jį spardė, daužė kumščiais, badė peiliu). Vėliau paaiškėjo, kad statybvietėje sargą užpuolė degalų vogti atvažiavę jaunuoliai. Nužudę vyrą, paskubėjo kuo greičiau atsikratyti lavonu.

Ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas iš neteisėto laisvės atėmimo į nužudymą. Kriminalistai nustatė ir operatyviai sulaikė šiuo nužudymu bei kitais Vilniuje ir Alytuje padarytais nusikaltimais įtariamus asmenis. Dėl M. Siniavskio nužudymo pateikti įtarimai trims asmenims: alytiškiui Aurimui Jaruševičiui (gim. 1998 m.), vilniečiui Tautvydui Pūčiui (gim. 1995 m.) ir nepilnamečiui alytiškiui K. P. S. (gim. 2002 m.).

Du iš trijų ciniškai ir itin žiauriai sargą nužudžiusių įtariamųjų – nepilnametis K. P. S. ir A. Jaruševičius, kartu su dar vienu bendrininku Aivaru Gudelioniu (gim. 1992 m.), įtariami nužudę dar vieną vyrą (gim. 1960 m.), kuris buvo ieškomas nuo 2017 m. lapkričio 10 d. Šio vyro lavonas su daugybinėmis juosmens ir šlaunies durtinėmis žaizdomis buvo aptiktas sausio 10 d., apie 12 val., Alytuje, Pabalių g., krūmuose.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, išaiškinti ir kiti šios grupės padaryti labai sunkūs nusikaltimai – iš viso 12 nusikalstamų veikų, dėl kurių aštuoniems asmenims pranešta apie įtarimus. Pažymėtina, kad keturiems iš šių asmenų (du iš jų yra nepilnamečiai) įtarimai pateikti dėl nepranešimo apie žinomą padarytą labai sunkų nusikaltimą. Kaltinimai dėl itin žiauraus nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, bejėgiškos būklės žmogaus itin žiauraus nužudymo iš chuliganiškų paskatų, pasikėsinimo nužudyti žmogų dėl savanaudiškų paskatų, svetimo turto pagrobimo panaudojant fizinį smurtą ir kitų nusikaltimų galimo padarymo pateikti T. Pūčiui, A. Jaruševičiui, nepilnamečiui K. P. S. ir A. Gudelioniui.

Už labiausiai patikusį tyrimą DELFI skaitytojai galės balsuoti nuo spalio 20 d. Daugiausiai skaitytojų balsų surinkusios bylos tyrėjams – visuomenės išrinktiems metų sekliams – DELFI įteiks prizą spalio pabaigoje minint Kriminalinės policijos dieną.