Slaugytoja buvo įtariama prisidėjusi prie žinomo ir gerbiamo romų barono mirties, vyras savo namuose mirė po slaugytojos pastatytos lašelinės.

Suvalkijoje žinomo romų barono našlė siekė įrodyti, kad būtent dėl slaugės veiksmų 2012 metų pavasarį jis iškeliavo Anapilin.

Vyro laidotuvės, pasak liudininkų, buvo bene pompastiškiausios miesto istorijoje. Velionio karstas buvo padėtas ant raitelių lydimos specialios karietos. Vyro kapą puošia įspūdingas paminklas.

Mirusiojo artimieji teigė, kad L. Šiugždinienės išblaivinimo paslaugomis vyras naudojosi ne vienerius metus. Esą slaugytoja tokias procedūras atlikdavo ir kitiems bendruomenės nariams. Suprantama, už atlygį. O velionio šeimai ji buvo tapusi kone šeimos nariu.

Tiesa, šiltus santykius nutraukė eilinė išblaivinimo procedūra, po kurios ir mirė minimas asmuo.

Po teismo nuosprendžio DELFI kalbinta L. Šiugždinienė neigė palaikiusi gerus santykius su minėta šeima. Moteris neneigė, kad bendravo su velioniu, tačiau tai buvo reti atvejai, pasak slaugytojos, pas vyrą ji ateidavo kartą į pusmetį. Moteris neigė, kad suteikdavo išblaivinimo paslaugas.

Lemtingą gegužės dieną neblaiviam vyrui slaugytoją iškvietė patys giminaičiai. Tačiau po to, kai buvo pastatytą lašelinė, vyrui pasidarė bloga, buvo iškviesti medikai, tačiau padėti jau nebegalėjo.

Po įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Teismo ekspertai nustatė, kad vyras mirė dėl širdies ligos.

Velionio našlė įsitikinusi, kad dėl jos vyro mirties kalta L. Šiugždinienė. Slaugytoja gynėsi, kad vyras mirė dėl prastos sveikatos.

Moteris teismo proceso eigoje teigė, kad ne kartą gelbėjusį velionį ir lemtingąjį kartą darė viską kaip įprastai - pastatė lašelinę, leido diazepamą, lengvą raminamąjį medikamentą, kuris negalėjo turėti įtakos vyro būklės pablogėjimui.

„Pagalvokite, jo kraujyje po mirties buvo 3,5 promilės alkoholio, aš norėjau jam padėti“, - DELFI sakė L. Šiugždinienė.

Slaugytoja spėja, kad jei būtų iškviesta anksčiau, būtų išgelbėjusi vyrui gyvybę.

L. Šiugždinienei buvo grasinama teismais ir prašoma stambios pinigų sumos. Negavę pinigų barono artimieji įvėlė slaugytoją į 6,5 metų trukusį teismų maratoną.

„Gyvenimas tapo košmaru, kadangi buvau įtariamoji baudžiamojoje byloje, mano sąskaitos buvo įšaldytos, negalėjau išvykti atostogų, negalėjau nieko išsimokėtinai nusipirkti, visus šiuos metus patyriau daug kitų nepatogumų, jaučiausi, lyg jau bučiau įkalinta“, - teigė L. Šiugždinienė.

Marijampolės apylinkės teismas L. Šiugždinienę išteisino dėl neginčijamų įrodymų trūkumo. Nuosprendį apskundė tiek našlė, tiek miesto prokuratūra. Kauno apygardos teisme šie skundai buvo pripažinti nepagrįstais.