Vėlų šeštadienio vakarą policija gavo pranešimą, kad ties išvažiavimu iš Raseinių, netoli degalinės „Jozita“, automobilius stabdo policininkais galimai apsimetantys vyrai.

Pasak pareigūnams paskambinusios vairuotojos, jų amžius – maždaug 25 metai. Moteriai įtarimų sukėlė aplinkybė, kad stabdžiusieji prašė parodyti dokumentus, bet neprisistatė.

Pirmasis pranešimas apie apsišaukėlius policiją pasiekė kelios minutės po 23 val., o sulaikyti jie buvo pusvalandis po vidurnakčio. Neaišku, kiek automobilių sukčiams per tą laiką pavyko sustabdyti. Be pastabios moters pranešimo, daugiau nusiskundimų apie asmenis, apsimetančius policininkais, nebuvo gauta.

Policija neinformavo, ar sustabdyta vairuotoja patyrė kokią nors žalą – pavyzdžiui, ar buvo verčiama nelegaliai susimokėti už kokius nors tariamus pažeidimus.

Gali būti, kad automobilius sukčiai stabdė jau nuo 22 val. Tokią prielaidą perša Raseinių pakraštyje esančios degalinės „Jozita“ darbuotojos pasakojimas bei degalinės parduotuvėje įrengtos vaizdo kameros įrašas. Jame matyti, kaip 21.58 val. du jauni vyrai nusipirko šviesą atspindinčią liemenę.

Tuo metu „Jozita“ degalinėje dirbusi E. P. „Naujam rytui“ pasakojo atkreipusį dėmesį į du vaikinus. „Jie klausė, ar turime žalios spalvos liemenių. Pasakiau, kad pas mus tik geltonos. Jie pavartė ir sako – bus gerai. Mačiau, kaip matavosi liemenę ir svarstė, ar bus panašūs į „mentus“, - pasakojo degalinės darbuotoja.

Paklausta, ar liemenės pirkėjai jai nesukėlė įtarimų, moteris sakė, kad jie labiau priminė pokštininkus, o ne kokius nors sukčius.

Anot degalinės darbuotojų, pareigūnai kol kas nesidomėjo degalinėje užfiksuota vaizdo medžiaga.

Policijos pranešime informuojama, kad ieškant įtariamųjų buvo sustabdytas juodos spalvos „WV Passat“. Automobilio vairuotojas buvo vienas, liemenių ir švyturėlių nerasta.

Tyrimas tęsiamas.

Pareigūnai pabrėžia: kilus įtarimui, kad stabdo ne policininkai, reikia skambinti bendruoju pagalbos numeriu 112. Anot policijos atstovo, Bendrasis pagalbos centras susisieks su pareigūnais ir išsiaiškins - stabdo pareigūnai ar ne.

Viliaus Stankevičiaus nuotr.