Anksčiau teistas Šilutės rajono gyventojas A.N. į areštinę pakliuvo spalio pabaigoje dėl įtarimų pasikėsinus išžaginti nepilnametę. Teismas leido vyriškį suimti 10 parų. Įtariamajam grįžus iš teismo posėdžio, maždaug po dviejų valandų, areštinės darbuotojai išgirdo kameroje triukšmą.

Atidarę duris, jie rado vyriškį parpuolusį ant grindų. Vyras skundėsi galvos skausmais, kalbėjo nerišliai, todėl į areštinę buvo iškviesti medikai.

Dėl viso kūno sumušimų A.N. buvo nugabentas į Šilutės ligoninę, paskui pervežtas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę Vilniuje. Pasak G.Stalnionio, iš Lukiškių ligoninės vyriškis buvo pervežtas į Vilniaus GMPU, kur jam atlikti tyrimai. Čia jis išgulėjo kelias dienas, medikai nustatė, kad vyrui į smegenis yra išsiliejęs kraujas ir operacija jau nebepadės.

Tada įtariamasis vėl grąžintas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, tačiau, pasibaigus 10 parų areštui, Šilutės rajono apylinkės teismas nepratęsė jam suėmimo sankcijos, todėl vyras toliau nebegalėjo būti laikomas įkalinimo įtaigos ligoninėje.

Jis vėl išvežtas į GMPU, kur ištiktas komos pirmadienio vakarą mirė.

Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas BNS sakė negalįs nei patvirtinti, nei paneigti, kad įtariamasis sužalotas per kameroje kilusias muštynės. Jis teigė, kad vyras tikriausiai sirgo epilepsija ir susižalojo parkritęs priepuolio metu.

Tačiau oficialių duomenų apie vyriškio ligą komisaras teigė kol kas neturįs. Jis taip pat sakė, kad kartu su įtariamuoju vienoje kameroje sėdėję vyrai sutartinai neigia jį mušę.

Prokuratūra mirtino sužalojimo aplinkybėms ištirti pradėjo ikiteisminį tyrimą.