Policija informuoja, kad rugsėjo 26 d., apie 9 val., aštuoniasdešimt dvejų metų senolis iš savo namų Vilniuje, V. Vaitkaus g., išvyko grybauti ir rinkti obuolių į Dvarčionių – Šilėnų miškus, tačiau iki šiol negrįžo. Pasak sutuoktinės, senolis galėjo išvažiuoti iš „Teodoro Narbuto“ stotelės autobusais – Nr. 19 arba 4G Saulėtekio g., Vilniuje, link, o iš ten galbūt persėdo į autobusą Nr. 38 (kryptis – Šilėnus).

Vyras su savimi neturėjo mobiliojo ryšio telefono.

Piotro Šitiko požymiai – vidutinio kūno sudėjimo, apie 167 cm ūgio, žilų trumpai kirptų plaukų, veidas pailgas, stambi nosis. Senolis vilkėjo tamsius drabužius – juodą striukę, mūvėjo rudas kelnes, buvo užsidėjęs juodą beretę iš eko odos. Su savimi turėjo labai susidėvėjusią juodą kuprinę.

Ieškant dingusio senolio Dvarčionių, Kairėnų ir Šilėnų miškuose, į pagalbą buvo pasitelktas kinologas su šunimi ir VSAT sraigtasparnis, tačiau paieškos buvo bevaisės – senolio aptikti nepavyko.

Policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos – asmenis, galinčius suteikti informaciją apie šio senolio buvimo vietą ar jį mačiusius, susisiekti su l. e. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiosios tyrėjos p. Renata Nemand, tel. 8 672 66136, el. p. renata.nemand@policija.lt arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.