„Tai nesusiję su neapykanta“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Saulius Gagas. Viešumoje buvo svarstoma, kad padegimai šiame name ir sostinės senamiestyje gali būti susiję su neapykanta homoseksualiems asmenims.

Savanorių prospekte 6 numeriu pažymėtame name, vienoje ir toje pačioje laiptinėje, pastaruoju metu buvo įvykdyti trys padegimai.

Ketvirtadienį sulaikyti du įtariamieji, jie policijai žinomi, abu teisti už įvarius nusikaltimus. Įtariamieji yra 28-erių ir 32 metų amžiaus.\

Sulaikytieji labai gerai žinomi policijai dėl įvairių nusikaltimų: vagysčių, plėšimų, narkotikų, smurto ir t.t. Penktadienio popietę teismo buvo prašoma juos suimti. Teismas leido abu įtariamuosius suimti 2 mėnesiams.

„Padegimai nebuvo susiję su neapykantos nusikaltimais, tai buvo susiję su nuomojančių asmenų veikla. Nuomininkų veikla, esančiuose tuose butuose“, – sakė S Gagas. Prokuratūra sako, kad padegimai gali būti susiję su įbauginimu, toje laiptinėje, kur įvykdyti padegimai, kai kurie butai vertėsi trumpalaike nuoma.

Policija patvirtino, kad toje laiptinėje, kur vyko padegimai, buvo asmenų, nubaustų už vertimąsi prostituciją.