Pranešimas į populiarią feisbuko grupę „Savas kampas“ įkeltas šiąnakt, apie 2 val. Pranešimo turinys – 2 vaizdo įrašai. Tiesa, kaip vėliau išsiaiškinome, originalus vaizdas į feisbuką įkeltas dar rupgjūčio pabaigoje. Nežinoma, kodėl vaizdas pradėjo plisti tik dabar.

Įrašuose – talžomi vaikai

Vieno vaizdo įrašo veiksmas vyksta kambaryje, panašiame į vaiko miegamąjį. Iš pažiūros ikimokyklinukė guli lovoje, ant viso kūno užsitraukusi antklodę. Prie jos priėjusi mama nutraukia antklodę ir puola ranka daužyti per vaiko šlaunis.

Daužydama vaiką moteris kažką šaukia, tačiau dėl blogos garso kokybės negalima suprasti, kas yra sakoma. Į vaiko šlaunis suduodami mažiausiai 5 smūgiai, o paskutinysis – tiesiai į galvą.

Po šio smūgio vaikas susiima už galvos, pradeda rėkti, o mama toliau stovėdama ant jo šaukia. Po paskutinių moters riksmų vaikas nuo jos nusisuka ir yra palydimas šiurkščiu motinos „Gulėt!“.

Kitame vaizdo įraše pavaizduotas jau kitas vaikas – berniukas. Šįkart veiksmas vyksta lauke.

Pradžioje matyti, kaip moteris tempia vaiką gyvenamojo namo prieangio link. Nutempusi vaiką prie durų, motina jį apsuka ir koja pradeda spardyti per sėdmenis. Vaikas pradeda verkti, moteris toliau ant jo rėkia.

Galų gale apsiverkusiam vaikui ranka suduodama per galvą.

Greta į grupę įkeltų vaizdo įrašų įkeltos ir kelios ekrano nuotraukos. Iš jų galima susidaryti įspūdį, kad internautai identifikavo smurtautoją. Anot jų, tai – Pakruojo rajone gyvenanti moteris. Tai vėliau patvirtino ir policija.

Susisiekus su vaizdo įrašus įkėlusiu vyru, šis paaiškino su juo nesusijęs. „Aš jos (moters, kuri muša vaiką – aut. past.) nepažįstu. Visą tą medžiagą radau feisbuke, ant pažįstamo sienos ir įkėliau į „Savą kampą“, – DELFI sakė jis.

Vyksta tyrimas

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Gailutė Smagriūnienė paaiškino, kad vaizdo įrašai policijai žinomi, dėl jų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Rugpjūčio 24 d. Pakruojo policija gavo informacijos, kad 32 m. vieno kaimo gyventoja muša savo vaiką. Pranešėjas nufilmavo ir vaizdus įkėlė į feisbuką. Į kaimą nuvyko pareigūnai ir surinko medžiagos, kad ta moteris turi du vaikus – 6 m. berniuką ir 5 m. mergaitę – ir prieš juos smurtauja nuo gegužės mėnesio.

Jai pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl skausmo sukėlimo. Išviesti Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai, kurie vaikus paėmė ir perdavė globos namams. Vaikai iki šiol yra globos namuose“, – informavo Šiaulių policija.