Sekmadienio naktį, 3.17 valandą, ugniagesiai, medikai ir policija gavo pranešimą, kad dega metalinis garažas, atvira liepsna sklinda iš vidaus. Atvykus pagalbai paaiškėjo, kad metaliniame garaže buvo įrengtas gyvenamas būstas.

„Tokių čia ne vienas, pažiūrėkit, tai kaip nedegs. Ir niekas nieko tokiems padaryti negali. Apsigyvena, šildosi, tempia čia viską. Kažkur peržiemot jiems reikia, o toks garažas kainuoja 200-300 eurų, tai ir pasidaro namus. Laiko klausimas buvo, kada įvyks nelaimė. Gyvena taip, girtauja. Kiek girdėjau, vyrą dar leisgyvį ištempė“, – sako sargas, rodydamas porai tragiškai pasibaigusio gyvenimo vietą.

Netoliese garažus turintys žmonės pasakoja, kad tokių gyventojų kaimynystė nebuvo itin maloni.

„Jie čia gyveno savaitgaliais, girtaudavo. Nemalonu tokia kaimynystė, negalim išorinių spynų ant garažų net kabint, net tuoj kokie prašalaičiai prasieitų ir jas nupjautų“, – sako vieno garažo savininkas.

Kitas jam pritarė, kad nejauku ir nemalonu, kai garažuose apsigyvena benamiai, o pas juos „migruoja“ svečiai, tad tenka patiems įrengti rimtas spynas, kad kas neįsilaužtų.

Apie gaisre žuvusią porą vyrai nedaugžodžiauja.

„Matėme juos čia kartais, gyveno. Girdėjau, vyras ant fotelio prisėdęs buvo, kai rado“, – sako dar vienas kaimynas.

Žuvusi pora garaže buvo įsirengę namus tai, kad galėtų juose šiltai gyventi ir žiemą. Spintelės, lova, platus fotelis, stalas, savadarbis pečiukas – viskas, ko reikia kasdieniam gyvenimui. Ant garažo pastatytas ir kaminas, kad garaže įrengti namai netaptų dūmine pirkia.

Kai kilo gaisras, vyras ir moteris miegojo, duris užsirakinę iš vidaus, tad gelbėtojams teko pjauti spyną. Išlaužus duris, garaže siautėjo atviros liepsnos.

Medikai moters mirtį konstatavo iškart, vyrą dar bandė gaivinti, tačiau jis neatsigavo.

Dėl įvykio policija pradėjo tyrimą, tačiau garažų savininkai skeptiškai į tai reaguoja: „kaltų nebus, juk abu žuvo, o kiti, kol nežus, nieko nedomina. Jų nei išvaryt, nei perauklėt galima“.