Nežmoniškas žiaurumo aktas nutiko Trakų rajone esančiame Mamavio kaime. Į ten esančios statybvietės teritoriją 2018 m. sausio 7-osios naktį sumanė įsilaužti kuro vagys. Tuo metu statybvietę saugojęs sargas Marijanas Siniavskis pastebėjo, kad aplink sukiojasi vagys ir pabandė juos sudrausminti.

Tuomet ir prasidėjo. Vagys pradėjo daužyti juos sudrausminusį sargą, jį spardyti. Po egzekucijos įgrūdo jį į jo paties automobilį ir išvežė į mišką, kur kūną su visu automobiliu sudegino. Sargo pasigedo ryte jį pakeisti atėjęs kolega.

Ieškant sargo buvo pakeltas policijos sraigtasparnis, o radus jo kūną netrukus sulaikyti įtariamieji – vilnietis Tautvydas Putys (19 metų), alytiškis Aurimas Jarusevičius (19 metų) ir alytiškis nepilnametis K. S. (vardo ir pavardės skelbti neleidžia įstatymai). Byloje jie pagrindiniai kaltinamieji.

Tiriant šį įvykį Kriminalinės policijos pareigūnai išsiaiškino apie dar vieną nusikaltimą, kurį galėjo padaryti du iš trijų ciniškai sargą nužudžiusių kaltinamųjų.

Skelbta, kad K. S. ir A. Jaruševičius, kartu su dar vienu bendrininku A. G. galimai nužudė Zenoną Merkevičių (gim. 1970 m.). Jis buvo dingęs be žinios, o sausį buvo rastas Alytuje su durtinėmis žaizdomis.

Tačiau bylos tyrimas gerokai išsiplėtė – į teismą trečiadienį susirinko net 7 kaltinamieji (6 vaikinai ir mergina), iš kurių 5 yra nepilnamečiai. Dalis kaltinamųjų į teismą atkeliavo patys, o 4-is įvedė policijos pareigūnai. Tai reiškia, kad keturi jaunuoliai dienas leidžia už grotų.

Dar vienas kaltinamasis O. S. neatvyko, taigi byloje iš viso figūruoja 8 asmenų pavardės. Dėl to jaunimas salėje vos tilpo, todėl kai kuriems kaltinamiesiems teko sėdėti ir ant palangės.

Neoficialiais duomenimis, 3 arba 4 asmenims pareikšti sunkūs kaltinimai, o likusiems – lengvi epizodai.

Į teismo salę patingėjusio atkulniuoti kaltinamojo advokatės paklausus kodėl jos ginamasis ne teisme, ji atsakė nieko apie tai nežinanti – vaikinas apie savo nedalyvavimą nepranešė. Jį į kitą posėdį nuspręsta atvesdinti priverstinai.

Pirmojo posėdžio metu buvo sudarytas tolesnių posėdžių grafikas, o bylos nagrinėjimas prasidės lapkričio 2 d.